Klistrar in... så skit i å läsa om det känns långt och längesen :P

För mig är det nostalgi deluxe!!!

AIKIDO
(september 06 nångång)
Snubblade in på min första Aikido träning hösten 04. Tanken var att jag och ett par tjejkompisar skulle hitta på något kul ihop, så när jag såg den lilla A4 affishen om den nya tjejgruppen som skulle starta till hösten så tänkte jag "varför inte?". Redan efter någon timme var jag fast.
Nu två år senare så är Aikidon så mycket mer för mig än bara träning. Jag hade väl tur som hamnade i en sån fantastisk klubb. Gemenskapen är precis lika viktig som träningen. På Aikidon hämtar jag kraft och energi, inte bara fysiskt utan även mentalt. Om det inte vore för min träning så skulle jag aldrig orkat med tempot under våren. Jag jobbade 75% på förskola, läste distanskurser på komvux på 50% samt hade två små kidds under 4 år att ta hand om hemma. Med hjälp av sambon då, men ändå.
På träningen tankade jag fysisk och mental kraft och lyckades faktiskt läsa upp mina ämnen och komma in på högskolan :O) Visst känns det bra, och visst är jag stolt över att jag tog mig igenom våren och att jag faktiskt kom in.


Så vem är då Yllis? (Augusti 06 nångång)
Ja, vem är jag egentligen?
Man skulle kunna beskriva mig som en 27 årig (jaja, nästan i alla fall) tvåbarnsmor som precis kommit på att det skulle vara kul att sattsa lite på sig själv.
I fem år sisådär har hela jag gått upp i graviditeter, bebis, småbarn, föräldraledighet, barnvagnar, kräktrasor, bajsblöjjor, vaknätter m.m. m.m. Missförstå mig rätt, jag älskar att vara mamma och speciellt till mina två små prinsessmonster, men jag känner mer och mer att det börjar bli dax för lite Yllistime nu. Kanske känns det extra viktigt just nu när jag varit hemma med töserna i nio veckor på raken nu under sommaren. Man skulle kunna säga att vi alla tre behöver lite luft från varandra :O)
Idag är det måndag, på onsdag börjar verkligheten igen. Tjejerna ska skolas in på nya förskolan, åh vad det ska bli kul och spännande. Jag tror verkligen att Morgondagens förskola kommer att passa dem perfekt, speciellt Leian som behöver ganska stor intellektuell och kreativ stimmulans. Den har hon inte fått här hemma sista veckorna tyvärr, och vips så hoppade monstret fram ur sin prinsessgömma. Man kan riktigt se när det är på väg, visste jag inte bättre så skulle jag tro att huden i pannan faktiskt spricker upp lite grann,och ut tränger ett par små satygshorn. Blicken liknar lite Brad Pitts i "De tolv apornas armé", och sen sätts det igång.
Exempel: miran har byggt en kojja i fotöljen och ligger och läser en bok och pillar navelludd, man kunde tro att en bra idé om man vill vara med helt enkelt skulle vara att på ett trevligt sätt f r å g a om man får, men inte monster Leian inte. Hon lägger av ett illvrål när hon ser kojjan innan hon raskt river sönder hela rasket och börjar kasta grejjer runt omkring sig, innan hon stortjutande skriker att hon också vill ha en kojja. Suck, detta betéende pågår i vissa fall heeeela långa dagen och man bara läääängtar tills det är dags för läggning. Jag tror att Leia kommer att må gott av att börja på förskolan och få lite rutiner igen.
Just ja, det skulle ju handla om mig nu :O) På måndag börjar mitt allvar, då ska jag registrera mig på LHS, shit vad jag kommer vara nervös. Det känns så otroligt skönt att veta vad jag ska göra inte bara i höst utan faktiskt i 3½ år framöver. Men oj, vad läskigt. Det är ju definitivt en helt annan värld som öppnar sig för mig. Oj vad mycket fint jag måste shoppa, stackars mig :O)
Jag har två absoluta måsten. En snygg höstkappa, gärna lite flickig, utställd och med rundad krage, gärna lite 50-tal. Och ett par snygga skinnstövlar. Ett par klassiska som håller i massor med år, jag kommer ju inte ha råd med nya förräns efter låt se, 3½ års studier och en månads arbete tills första lönen kommer, då kommer det att vara februari- mars så då kommer jag ju bara köpa vårskor, så kanske i Augusti-september 2010 då :O)
Jag har förrästen bestämt mig för att gå från sneakertjej till klacktjej. Var på frackbröllop förra lördagen och lyckades glassa runt i min kära väninna Jessas skyhöga typ 10 cm klacksandaletter hela kvällen utan minsta problem, (om man bortser från ömma trampdynor och lite skavsår på lilltårna). Summa summarum är att jag faktiskt gick snyggt i dem, såg inte alls så ovan ut. Sen att jag aldrig kan hålla munnen stängd och gå lite världsvant i mina klackar utan maniskt måste berätta för allt och alla om min klackdebut, liksom förstörde min vana gång lite grann, men what the heck, det går ju att jobba på till nästa gång. Jag gillade att gå i klackar, kännde mig jättesnygg så det ska jag definitivt fortsätta med :O)
Näpp nu luktar hela lägenheten fläskpannkaka så nu tackar jag för mig för den här gången.
Tjingeling


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0