Tack alla för smakråden,

Kul med så många åsikter. Det blir nog Sidendrömmen. Får se om jag får fram en bild på resultatet innan jag drar ikväll.

Dagens asgarv bjuder Henrik Shyffert på.

Enjoy :D



Nyårsklänningar- vilken ska jag ta?

Imorgon ska vi hem till Sussie och Mange och fira in det nya året. Vi blir åtta vuxna och åtta barn. Jag velar som en liten gris över hur pass uppklädd jag ska vara. Har ingen aning om hur uppklädda de andra ska vara. 

Jag fullkomligt älskar att få klä upp mig till tänderna, samtidigt så kanske det känn lite  tokigt om ingen annan gör det. Hmm.

Jag har tänkt att ha svarta mellantunna strumpisar och mina ballerinas på korten. Lägg även till en snygg make och lite blingbling. Och håret med ja. Och skärpet med rosett är fint till alla klänningarna.

Den första är från Gina Tricot. Lite sladdrigt tyg. Den andra är sidenklänningen från HM (går även att ta av axelbanden) och den tredje är i tunnt bomullstyg och kommer från ASOS.

Gaaah, vad ska jag välja? (I-landsprolem, jag vet. Men still...) Hilfe bitte.



 

Glad nu :)

Beställde HMs "Gift of the day" skinnjackan till J i julklapp. Tyvärr så var den ganska liten i st och var således för liten för J. Nu lyckades jag få tag i en i st XL istället :O) Tänk vad glad man kan bli för lite tur :D 398:- betalade jag även för den nya. Me like.
134251-58




Dagens sjukaste kommer här:



Hoppas att ni som jag fick ett ordentligt skratt, det förlänger ju trots allt livet ;)

Blev ingen träning för mig :(

När jag och Fille kom till Vanadis så visade det sig att passen blivit uppskjutna en halvtimme. Funkar ju inte om man väntar hem gäster när man kommer hem, så jag fick snällt titta på en halvtimme av passet innan det bar sig av hemåt igen. Och nu är de andra försenade så jag hade kanske kunnat träna ändå. *grymt grymt*

Norrmannen som höll i lägret verkade jätteduktig och rolig så det kändes som att man missade en del där.

Träningsläger ikväll på Vanadis

Jag ska visserligen bara gå på kl sex passet men det ska bli superkul ändå. Har aldrig varit på Vanadis och tränat förr så det ska bli spännande. Vi är ett par från GAK som ska gå så då känns det inte riktigt lika läskigt ;p

Sen ikväll ska vi dricka vin och spela nya TP spelet tillsammans med nära och kära. Ska bli mysigt. Nu måste jag gå och packa träningsväskan. Ska inviga mina nya vapen idag,  har tom. snabbsytt ett fodral till dem nu på eftermiddagen, oj vad jag känner mig duktig ;)




Robbie och jag ;P

Som det fantastiska Robbie fan jag är måste jag och "älsklingen" (hmm, jaja, låt mig drömma det är ju faktiskt134251-55 jul), självklart önska er alla en riktigt god jul med ett gemensamt julkort. Enjoy ;) (Och jag är visst inte inklippt).....
























Vår julafton i lite bilder:

 En lycklig Liten som upptäcker den jamandes gåendes katten som hon önskat sig så. (Och som snart förpassar mamman till dårhuset ;))

 Och en lika lycklig Storbus som får den starkt önskade rosa pudeln, som även den promenerar runt och gör oljud. (Och som tar mig ännu närmre gökboet).

 När Kalle Anka tog slut gick musten helt ur Liten. Var nästan ett mission impossible att väcka skruttan till maten sen. Varit många spänningar i luften som sen bara gick ur tösen :D

 Kommer han inte snart?

 Jodå tillslut kom han, med klappar och allt. Den som väntar på något gott....


GOD JUL!!!

Julgranarna

Tjejerna fick en egen gran på sitt rum i år. Lyckliga barn kan jag lova. Hitills har den bara vält tre gånger ;P
Då vi av tradition klär granen på kvällen den 23e så fick tjejerna vänta en dag med att klä sin gran. Det slutade så här :D. Riktigt fint måste jag erkänna. Som en riktig Pippi gran. Dagen efter fick de dock det riktiga julpyntet och då blev granen så här istället:  Tycker faktiskt att den första var finare hehe.

Den stora granen i vardagsrummet blev tillslut så här fin. (tyvärr gör bilden den absolut ingen rättvisa), Granen är supervacker på riktigt. Klädd i enbart guld, vitt och ofärgat glas.



Nu så alla Johnny Depp diggare

vad sägs om den här fantastiska musikvideon jag hittade inne hos Bohemica!!!




Bara att luta sig tillbaka och njuuuuuta ;O)


Fått paket från La Redoute.

Första ggn jag beställt därifrån faktiskt. En kofta från Soft Grey. Jättefin verkligen, gillar speciellt att knapparna är tygklädda tryckknappar modell större. En fin detalj tycker jag.









GOD JUL !!!

134251-44



Nottinghill, lussebullar och jul thé.

Världens godaste lussebullar vågar jag säga att jag bakar. Helt och hållet MammaBulldegs förtjänst för det är hennes eminenta recept jag använder. Ska lägga ut det imorgon så ni kan prova själva. Saftiga, fluffiga och sjukt goda. Det bästa är att det går utmärkt att byta mjölken mot icke lactos-mjölk utan att smaken ändras det minsta :O)

Så nu är det den fantastiskt söta, charmiga och romantiska filmen Nottinghill som gäller för kvällen. Till den en stor hög lussebullar och "äpple, kanel och russin" thé. Yummy. Perfekt avslut på helgen med andra ord.

(Undras om J har somnat inne hos töserna ikväll igen, han har varit borta läääänge nu ;O))

Fickjust en duktig släng av Johhny Depp-syndromet

Snubblade över en fantastisk video hos Bohemica. Är fortfarande i en rosa luddig sockervadds-dimma. Vilken man, need I say more???


Och J haltar vidare.

Han hoppar runt här hemma bäst han kan med kryckor. Tur i oturen var att det var vänsterfoten som gick sönder för då kan han i alla fall köra bil :O)

Storbus är numer feberfri men var igår fortfarande så hostig att vi fick ställa in julmarknaden på GrönaLund, mycket besvikna miner härhemma igår kan jag tala om.

Idag är Storbuset dock betydligt bättre vilket är en väldans tur, vill inte behöva ställa in hennes sista dans för terminen med uppvisning och allt. Ska bli superkul att få titta på.


Årliga julgodis-bakar kvällen igår.

Igår var det dax för min och Rebbans årliga julgodis-bakar kväll. Med varsitt glas rödtjut i handen satte vi igång.
Dessa stod på årets lista:

Snickers
Wienernougat
Chokladkola (den lättaste och absolut godaste i stan)
Toblerone
Rocky Road fudge
Marabou fudge
Knäck

Vi orkade med de fyra första godisarna plus att små tjejerna gjorde marsipanfigurer rosa rischoklad, den ni :O)

Resten får göras någon dag i veckan. Jätte mysigt var det och supergott blev det.

Här kommer lite recept för den som vill prova själv.

SNICKERS:

Ingredienser ca 90 st.:?  1 burk (225 g) jordnötssmör med hackade nötter i eller utan nötter + 1/2 dl osaltade hackade jordnötter eller saltade, sköljda och torkade. ?  2 dl ljus sirap ?  1 dl strösocker ?  1 tsk vaniljsocker ?  1 dl kokosflingor ?  1 liter cornflakes ?  250 g mörk blockchoklad  Så här gör du:
Smält jordnötssmöret tillsammans med sirap och socker i en kastrull stor nog att också kokosflingor och cornflakes så småningom får plats. Blandningen ska bli riktigt varm, men behöver inte koka.
Tillsätt vaniljsocker, kokosflingor och cornflakes. Blanda och bred ut massan i en fyrkantig form, cirka 20 x 30 cm. Smält chokladen och bred den över kakan. Låt chokladen stelna. Skär i lagom munsbitar.
  
  
MARABOUFUDGE

3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl sirap
50 g smör
2 msk honung
100 g Marabou choklad
smörpapper

Blanda grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull. Låt koka tills temp är 120 grader. Rör i smör och honung. Koka ytterliggare 2 minuter.
Finhacka chokladen. Ta kastrullen från värmen och rör i chokladen. Rör om tills den smält.
Klä en halv långpanna med smörpapper. Häll ut smeten i den och låt svalna. Skär i bitar när den svalnat. (du kan använda antingen mörk eller ljus sirap resp. choklad. allt efter tycke och smak)  

ROCKY ROAD FUDGE


ca 50 rejäla bitar200 gr mörk choklad
200 gr mjölkchoklad
25 gr smör
1 burk sötad kondenserad mjölk (397 g)
2 tsk vaniljsocker
2-3 dl minimarshmallows
2½ dl rostade jordnötter, helst osaltadeKlä en mindre form, ca 20x25 cm, med aluminiumfolie. Bryt chokladen i bitar. Smält över vattenbad choklad, mjölk och kondenserad mjölk. Rör då och då tills alltsammans smält samman till en slät smet. Låt svalna något. Rör ner vaniljsockret. Blanda sist i marshmallows och jordnötter - rör inte för mycket för då smälter marshmallows. Bred ut smeten i formen och kyl minst 4 timmar. Skär i rutor. Förvara i kyl. 

TOBLERONE


Smält 175g ljus blockchoklad och 175g mörk blockchoklad i micron. Rör ner 20g kokosfett,
100g hackad mandel och 1,5 msk flytande honung. Rör runt och häll upp i tex istärningsformar och ställt kallt. Färdigt!!!  

KNÄCK
2 dl
 vaniljvisp
2 dl
 sirap
2 dl
 socker
0,5 dl
 sötmandel, skållad, hackad
 
 
Tillagning:

1. Ställ knäckformar på ett fat.

2. Blanda vaniljvisp 12%, sirap och socker i en vid gryta. Använd hushållstermometer.

3. Koka kraftigt tills termometern visar ca 120 grader.. Eller prova det så kallade "kulprovet" Det kan ta längre tid för smeten att får rätt konsistens om grytan är liten.

4.Tillsätt mandeln och fyll formarna med hjälp av två teskedar. Förvara knäcken svalt och tänk på att inte stapla dem på varandra. Lägg smörpapper mellan varje lager, annars klibbar de ihop
 
 
 
 
 
 
.
 
Wienernougat

ca 25 st

250 g nougat
125 g mörk choklad
100 g flagad mandel

Rosta den flagade mandeln gyllenbrun i en torr stekpanna.

Fyll en kastrull till hälften med vatten och sätt i en glasskål som passar kastrullen. Bryt nougaten i bitar och lägg ner dem i glasskålen.

Finhacka den mörka chokladen och låt den smälta ner tillsammans med nougaten i vattenbadet. När chokladmassan är flytande blandar du ner den rostade mandeln.

Häll massan i en avlång form som du klätt med bakplåtspapper. Vik ner bakplåtspapperet så att det omsluter chokladmassan. Låt stelna några timmar, gärna till dagen efter, innan du skär wienernougaten i bitar
  

Chokladkola

 110 gr. Smör1 dl ljus sirap2 dl socker3 msk kakao2 tsk. Vanilinsocker Blanda allt i en kastrull. Koka upp och låt koka 3-5 minuter för mjuk kola och 6-7 minuter för hård. Rör ej. Koka ej för kraftigt. Häll upp på plåt och låt stelna lite. Klipp i lagom stora kvadrater och slå in dessa i kvadratiska smörpapper som man snurrar ihop ändarna på som en smällkaramell.Sjukt gott.

Hjärtat är hemma igen :O)

Visserligen med TRE avslitna ledband på vänsterfoten men ändå. Kryckorna får nog hänga kvar ett tag och fotollen kan han glömma på en sisådär 4 månader. Jag tror att det är det som känns surast faktiskt, tycker så synd om honom.

Även Storbus mår rätt kass. Hon har haft feber hela dagen och mest legat och tittat på film. Nya favoriten är Teskedsgumman som jag fått hyra alldeles gratis från Lovefilm tack vare gratisgenerationen.  Genom Gratis generationen får man gratis prylar genom att värva medlemmar. Ingenting kostar något. Gå gärna in och regga dig via den här länken så kommer jag närmare mitt presentkort. Ingenting att förlora faktiskt, och gratis är ju gott som vi alla vet :O)

Livet som ensamstående kan inte vara lätt,

I gårkväll ringde sambon vid 23,30 (han spelar fotboll fram till då på Onsdagar) och sa att han nog skulle bli sen för att han var på väg till SÖS. Någonting i hans fot small till och sen låg han där på golvet och skrek. Först trodde de att foten var bruten så han lades in och gipsades. Sedan kom de på att det var någon mjukdel i foten som brustit så gipset åkte av och j fick veta att han skulle ligga kivar över natten och opereras dagen därpå (idag alltså). Halva dagen idag har J legat i morfin-ångor och väntat på att bli opererad. Men eftersom det hela tiden kom in nya mer akuta patienter så fick han just det. Vänta alltså. I eftermiddags kom de på att han nog inte behövde operation (skönt) utan att ledbanden som gått av (just det, två ledband hade gått rakt av), skulle nog läka ihop av sig själva i sinom tid. j får dock bli kvar på SÖS åtminstonde till imorgon då han har så galet ont att han måste få riktigt starka grejjer mot smärtan.

Som om detta inte räckte så passade Storbus på att bli sjuk så att jag fick vabba idag och missade praktiken. Det tristaste med det är att jag då måste ta igen den praktik dagen en annan dag som jag skulle vart ledig på :O( Mutter mutter.

Tur att jag bakar så galet goda lussebullar. Så nu när jag uppdaterat bloggen så har jag tryckt i mig tre nybakade lussekatter på raken, då känns allt genast liiite bättre. Mumma.

Osmakligt Molo.

Nej jag ska inte tjata vidare om Litens overall (som för övrigt är helt underbar), utan snarare så undrar jag hur Molo tänkte när de designade den här   134251-39


Konstigt och osmakligt i mitt tycke.

Ny overall.

Begav oss raka vägen från Åhléns city när overallen var reklamerad till Matador kids på Hornsgatan för att köpa en ny overall till Liten. En Molo den här gången. 
Självklart så var Litens storlek slut. Vi åkte vidare till Farsta centrum och Napp o. Nalle för att köpa en Reima-tec istället men storlek 98 var precis lagom, så den skulle aldrig räcka hela vintern, och 104 var stor som ett hus. Hjälp, vad göra nu?

Beklagade mig på kvällen om skitoverallen för andra barnklädes tokiga på AlltFörFöräldrar.
Fick då tipset om att kolla med Sprall på NK. En tjej hade dagen innan stått och hållt i en brun 98a.

Jag ringde dit precis då de öppnade på onsdagen och lyckades lägga undan overallen, den sista som fanns. Phuuu. Efter tjejernas luciafirande på förskolan (som för övrigt nästan var för mycket för en blödig, rörd, stolt mor), stoppade jag ned Liten i vagnen och drog in till stan. Och där låg den. Brun, fin och alldeles alldeles lagom (och snordyr ;p).

På NK hann vi även med att hälsa på Jultomten som bjöd på pepparkaka, och titta och lyssna på Stockholms Lucia som var där och sjöng innan hon for vidare till Skansen.

Så nu är både jag och Liten glada och nöjda.

Kolla in de fina stjärnreflexerna på overallen. Me like.

Skitoverall :O(

Köpte en jättefin brun Nameit overall till lilltösen i Okt/nov nån gång.
Skulle vara helt vattentät och andas mm. Första ggn hon använde den sprack sömmen typ en decimeter i grenen. Som tur var vi i stan då och gick förbi Åhléns city. Det fanns tyvärr ingen att byta till men som tur var var deras sömmerska där just då så 30 min. senare gick vi därifrån med en overall som var som ny igen.
Förra veckan när det tokregnade så blev Liten plaskblöt på benen, så bra var den vattentätheten.
Jag hade planerat att reklamera den den här veckan och igår (läs i tisdags) när jag lyfte upp henne så sa det ritch IGEN i grenen.
Så idag (läs igår)var jag och lämnade tillbaka den. De frågade inte ens vad det var som var fel utan sa bara att de fått ett mail om att alla dessa overaller skulle skickas tillbaka. Pengarna fick jag i handen utan problem. Tror nog att jag hädanefter håller mig till Reima, Molo och Mikkline som jag ju faktiskt VET håller måttet.
Så nu är det bara att ge sig ut på overall jakt igen :O( Jag som trodde att jag var färdig med sånt för den här vintern.

Ännu en fullträff av HM

Den här klänningen är för mig ett måste.Jag blev fullkomligt tokförälskad i den när jag såg bilden. En riktig bakelse ala Yllis.134251-38
Hmm, frågan är bara när den skulle komma till användning. Studerande småbarnsförälder som man är så är ju inte vardagen fylld av "fancy fester"  direkt.

Men shit vad jag skulle vara snygg i sandlådan ;O)








Alldeles alldeles underbar......

det är vad den här siten är. Oiidesign, en internet affär för barnkläder. Blev tipsad om den av Liv och den ligger numer bland mina favoriter. Föll direkt för de här båda klänningarna. Den randiga fanns i tre olika färgkombinationer och jag skulle lätt kunna tänka mig allihop. Den bruna talar för sig själv tycker jag. Helt fantastisk.

Jultomten får det tufft i år.

Idag genomförde jag och tjejerna årets viktigaste uppgift. ( I alla fall om man är 2&4 år). Vi skrev önskelistor och gick till brevlådan och postade de viktiga kuverten till TOMTEN.

Mr Santa kommer definitivt få jobba lite extra i år. Överst på Litens önskelista står det följande "En levande Snövit-docka". Sug på den du tomtefar. I övrigt önskades det mestadels levande djur. No can do även där då jag inte är stans största djurvän. Missförstå mig rätt, hundar och katter kan vara jättesöta och fina så länge de inte är på mig. Gillar dem mycket bättre på lite avstånd.

Tillslut när Storbus lista var en lång radda övermänskliga, levande, konstiga leksaker som ingen någonsin hört talas om undrade jag lite försiktigt om hon inte önskade sig något som hon sett någon gång, som hon faktiskt visste fanns? Efter en stunds funderande kläckte hon ur sig, "Jo mamma, en lila tulpan blomma vill jag hemskt gärna ha" .Haha, se där, det borde jag nog kunna ordna ;O)

Gratis prylar, ja tack.

Så tillslut så föll även jag för GratisGenerationen. Ärligt talat, vad finns det att förlora? Ingenting helt enkelt. Det enda man behöver göra är att anta ett gratiserbjudande helt utan förpliktelser och sen få gratis prylar. Ja tack :O) Ju fler medlemmar man värvar desto fler saker får man. Så är du intresserad så anmäl dig mer än gärna via den här länken. Då blir du värvad av mig :O)
Trevlig helg.

Ps. Jag valde gratisfilm i två veckor :O)

Lite fler klänningar

Snöade inte bara in på de svarta små drömmarna utan skulle gladeligen klicka hem de här med. Inte kan en flicka få för många klänningar heller ;O)








Är rejält sugen på att klicka hem den sista guldiga med rosetten. Tycker att modellen är helt fantastiskt söt med rosetten där fram och färgen är jättefin den med, passar perfekt både till nyår och jul.

uppdaterat:
alla klänningar kommer från ASOS.




Borde verkligen ge mig i kast med kurslitteraturen,

då den faktiskt ska vara läst tills imorgon. Men ärligt, det är ju faktiskt betydliget roligare att surfa runt lite. Har snöat in på diverse klänningar hos ASOS. Skulle hemskt gärna klicka hem allihop. Behöver faktiskt flera små svarta, så det så ;O)








Julkortstävling!!!

Var med och rösta. Liten och
Storbus är med i en julkorts-
tävling.
Här kan den som vill rösta:
134251-26http://www.alltforforaldrar.se/gallery
/showgallery.php?cat=637





















Ett måste till jul?

Nu får den gamla hederliga julsockan konkurrens. Fulsnygg om jag får säga det själv. Finns hos www.inreda.com134251-23

Stövlar, pumps och en väska jag är sugen på.

Skulle vilja ha ett par bruna "vardagsstövlar" att växla med mina svarta skinnstövlar. Hittade dessa:
De mörka kommer från DinSko och de ljusa från Wedins. Båda är i skinn och kostar runt tusenlappen. Känns rätt dumt tyvärr att gå och köpa grejjer till sig själv så här innan jul men man kan ju alltid önska :O)






Hittade även denna väska på Wedins som vann mitt hjärta. Så söt. Fast den är fake så jag vet inte om den ser plastig ut irl. Ska kolla in den. Billig var den i alla fall, 349 kr och finns i gul, svart och offwhite.

Snöat in på Hello Kitty kläderna på HM

Är heeeelt såld på HMs Hello Kitty kollektion. Både till barn och vuxna. Hittade en velour dress på HM i Farsta idag. Så sjukt fin, svart  (har jag för mig, eller mörk i alla fall) velour ,med ett stort Hello Kitty huvud på ryggen och en liten text framme vid vänstra höften på byxan.
Shit vilka cravings den framkallade. Rätt upp på Yllis önskelista tog den sig i alla fall blixtsnabbt.

RSS 2.0