Så mycket fint, så lite pengar :(

Kikade in en sväng på Busigt.se och hittade milioner med grejjer jag skulle kunna käpa rakt av, bara ekonomin tillät mig. Kolla in de här fina plaggen.
Dali klänningen är ju bara "to die for"









Vabbar idag.

Småsessorna är förkylda. Leia i synnerhet. Men äntligen är de på bättringsvägen. Febern lyser med sin frånvaro och imorgon blir det förskolan igen.
Leialiten hostar helt galet nätterna igenom, men gud vilken skillnad det blivit nu när hon fått astmaspray. Helt plötsligt så kan hon andas på natten och hostan är inte alls lika jobbig. Tur att man står på sig hos sjukvården ibland.

Inatt ska jag sova hos Rebban, och imorgon med. Två nätter på raken turas vi om att sova hemma med barnen. Det funkar jättebra än så länge.

Eftersom jag missar bilden i dag i skolan så blir det en heldag i morgon istället. Typ 9-18 eller nått. Tur att skolan är så skoj :)

Med siktet på en bra separation

Vi var på familjerådgivning i torsdags och ska tillbaka på onsdag igen. Får se om det hjälper men jag är villig att prova allt för att få en så bra separation som möjligt.
Än så länge turas vi om att sova här två nätter på raken, med siktet på tre. Idag var en jättebra dag, J kom hit och åt middag med oss och hjälpte till med läggning och tvätt och vi hade det riktigt trevligt. Jag har både tro och hopp på att vi kommer att få en bra relation framöver. Men visst känns det tungt och jobbigt. Idag var första gången vi inte grät när vi träffades och kunde tom. skämta lite med varandra.
Det kändes så skönt :)

Min fina banan :)

Stolt som tuppen är jag över min finfina träbanan som jag tillverkade förra veckan på slöjden. Högskola är fina grejjer det ;)
Gissa vilken som är min? 134251-86

Så var det dax att bli ensamstående :(

Jag och J ska separera. Detta har funnits i bådas tankar länge men det var jag som tillslut tänkte tanken hela vägen och tog upp frågan. Jättejobbigt är det då jag inte är kär längre men han är.
Vi har inte pratat med tjejerna än och jag vet ärligt talat inte hur man gör och vad man säger. Allt för att det ska bli så bra som möjligt för töserna som ju självklart kommer först.
I nuläget så turas vi om att sova hemma. Två nätter på raken har räckt. Sen blir Miran knäpp utan mig :(
Allt har gått jättesnabbt. Jag kom själv på detta förra fredagen och pratade med J i tisdags så vi har nog inte landat riktigt än.

Och hur i hela friden klarar man sig ekonomiskt. Ensamstående tvåbarns mamma som dessutom är heltidsstudent :(

Gaah, vi ska i alla fall dela på vårdnaden och ha barnen lika mycket är det tänkt.

Någon som har nått vettigt att säga så säg det gärna.


Första dagen på nya kursen.

Åh, vad kul det ska bli det här året. Valet av inriktning känns bara så rätt. Ser fram emot morgondagen massor :)

Just ja, slutet (förhoppningsvis) på Mirans overallhistoria.

Jag har ju som jag skrivit tidigare blivit tvungen att reklamera inte mindre än TVÅ overaller den här säsongen. Sablarns funktionsoveraller som inte är funktionella utan läcker in en massa vatten.

Läste inne på AFFs barnkläderssnack att en liten barnkladesbutik i Solna (Rustinett) hade halva priset på typ hela affären.
Så jag åkte dit i Torsdags och kom hem med:

1 Reima-tec overall till Spiran
1 Mikkline cordura overall till Leia nästa vinter
2* långärmade Exittröjor
1 stickad rosa/brun randig zipkofta
3-pack strumpisar
1 Lilla Anna t-shirt
varsitt par Börjesson vantar i ull till töserna
och ett par fleecebyxor till Leian oxå de från Exit

Allt som allt betalade jag 1400 :) Bara overallerna hade gått på 2100 i vanliga fall. Mycket nöjd vill jag lova att jag är nu.

Men liite ledsen kommer jag nog alltid vara över att Spiran inte kunde ha kvar sin fina bruna Molo overall.( Reiman är i en skrikrosa färg som ungen bara älskar;P ) Då syns hon ordentligt i alla fall :)

Äntligen är det vitt vitt vitt!!!

Jag är en sån som fullkomligt älskar snön när den kommer. Och den här vintern har den verkligen låtit vänta på sig.

I förmiddags åkte vi iväg till Farsta c och köpte pulkahjälmar till kiddsen. L valde en svart och M valde en silver. Köpte även nya Hestra vantar till tjejerna då deras gamla sjungit på sista versen på tok för länge.
Sen bar det av till pulkabacken.

Shit vad kul det var att åka pulka, så fantastiskt härligt att susa nerför den bländande vackra snön. Me like big time!

Efter 1½ timmes bus i snön åkte J och tjejerna hem och lagade middag och jag gick och tränade. Så himla kul att träningen dragit igång igen. Tänk att det kan vara så kul med lite Aikido. Kom sen hem till ett dukat bord, och nu hoppas jag att tystnaden från barnkamaren betyder att de faktiskt slocknat, de älskade små liven.

Med ena foten i graven

Så känner jag mig, fortfarande. Var ju ute med mina kursare i torsdags kväll/natt/tidig morgon. Damp hem strax efter sex. Heeelt galet var det. Vi hade så himla kul hela natten. Vin, dans, charader och efterfest. För att inte glömma det fantastiskt mysiga sällskapet :)
Men shit, jag är fortfarande galet trött. Kan ha att göra med att jag igår hann sova typ en timme innan det var dax att fixa i ordning kiddsen och gå till förskolan. Sen gick jag hem och sov tre timmar typ innan det var dax att duscha och dra till skolan för gensvars samtal med min kursansvarige. Jag fick godkänt, sååå skönt :)
Idag ska dagen ägnas åt massor med städning och tvättstugan. Jippie!!!! Vilken lördag ;)

Tjatar vidare om overaller

Idag reklamerade jag Spirans 2a overall för säsongen. Kan man Ha sån otur?
Overall nummer 1 var en brun funktionsoverall från Nameit. Sprack i sömmarna och läckte som ett såll.
Overall nummer två inhandlades på lucia. En brun MOLO overall. Galet snygg. Även den läckte som ett såll märkte vi nu i veckan då dottern blev plaskblöt på benen varje dag.
Reklamerade den på Sprall på NK idag med sorg i hjärtat, den var nog den finaste overall jag sett *snyftar lite*.
Så nu har jag lagt undan en Reima-tec i Solna. 50% rea är ju inte helt fel det heller, som plåster på såren för att dottern inte får någon snygg brun overall känns det som.
Men de Reima vi har haft under åren har iallafall aldrig läckt in vatten.

Gnäll gnäll ;P


Trött, tröttare, tröttast!!!

Där kandiderar jag starkt just nu. Äntligen är kursen slut. Inget mer att skriva och läsa. Tyvärr så måste jag tillbringa både morgondagen och dagen därefter på min praktikplats då jag var tvungen att vabba två praktikdagar innan jul. Shit vad det suger hårt. Jag ska helt enkelt dit och sitta av tiden liksom :( Känns riktigt omotiverat vill jag lova.

På torsdag ska vi i studentarbetslaget äta gott, dricka gott och spela skojjiga spel. Det ska bli superkul. Efteråt så ska vi möta upp de andra i klassen och dricka öl :O)

Nu ska jag nanna. är totalt urvriden både mentalt och fysiskt känns det som.

Natti natti!!!

Sabla overallstrul.

Jag blir så grymt trött på Mirans overaller. Alltid så är det nått vajsing med dem. Nu har Spiran blivit totally plaskblöt på benen flera dagar på raken. Det KAN inte bero på att vattnet letar sig upp mellan sko/benslut utan overallen läcker helt enkelt. Skit också, den ska ju vara vattentät. Blir till at reklamera overall nummer två för den här säsongen. *morr morr*
Det finns helt enkelt inga som lever upp till Reima-tec. Bajs också.

Världens bästa smink!!!

Var ju på partaj igår. Sminkade mig runt sju tiden eller nått. Uthärdade rinnande ögon pga. skalad lök, och festade natten lång. Trillade i säng runt 03,40 alldeles för trött för att orka sminka av mig. När jag vaknade imorse så såg jag ut såhär:134251-84


Inte en smula, flaga eller nått från mascaran hade satt sig under ögat. Det ända som försvunnit lite var ögonskuggan. Me like :) Mascaran jag använder är Blinc. och foundationen är "the one and only" från I.D.



Lite bilder från examensfesten på KI igår.

Åh vi hade så himlans kul igår. Kom hem vid halv fyra inatt och sov som stockar till elva. Festen var superkul och vi dansade häckarna av oss och bälgade rödtjut. Lyckades tom. avnjuta en cigarr tillsammans med bror min. (Den du Debbie;))
Lite bilder måste jag ju få bjuda på med. Tyvärr så är de tagna med min mobilkamera så de är lite mörka och suddiga. Men men.

Min Storebror och min lillasyster posar.

134251-79



Jag och bror min och syster och bror igen.





Auktionerna har satt fart på Tradera,

och imorgon går de ut. Det ska bli spännande att se vad den totala summan slutar på, så att jag kan shoppa lite nytt till girlsen :)

http://www.tradera.com/category/auctionlist.aspx?ftgnr=327829






Sitter med den sista läsloggen

Den absolut svåraste enligt mig. Ni vet den där hemska boken jag aldrig lyckats ta mig igenom helt. Ja, ja, några små citat har jag i alla fall lyckats få fram som jag bara ska svamla lite runt nu.
Börjar bli smått stressad. Vi ska åka och lämna kiddsen hon en kompis vid fyra. De ska ju sova där inatt för jag och J ska ju på examenspartaj :) Skönt ska det bli att faktiskt få sova ut imorgon utan att små troll väcker en vid halv sju.

Ikväll blir det den svarta sidenklänningen jag hade på nyår och mina nya pilgrim smycken. Till det min mammas gamla superfina pumps och svarta tunna strumpisar. Guldnaglar och svart kuvertväska i fuskskinn och STOR rosett på. Håret åker nog upp i en fin kreation med :)

Ska bli så himla kul.



Min bror baben!!!

Idag efter skolan åkte jag till Filadelfiakyrkan på St Eriksplan för att applådera min duktiga brors sjuksköterskeexamen som blev klar nu i dagarna. 
Karaokefantast som han är (här har Manne en sjysst konkurrent), så köpte pappsen en karaokeanläggning till honom i present, så jag passade på att matcha presenten med ett par väl valda karaoke skivor. En med hits från 50-talet och en med duetter. Nu ser jag fram emot ett par skojjiga karaoke kvällar.
 
Så här snygg är min bror nu ;P

134251-78






Snart snart snart är kurs-he.....t slut.

Gud så skönt det ska bli. Jag är bra trött på den här kursen. Nu har jag bara lite kvar att fixa med portfolion ikväll och redovisning imorgon så är det färdigt sen :) Så gott som iallafall, jag har praktik på måndag och onsdag men det är inget ansträngande direkt.

Nästa kurs att läsa är min inriktning. Så då ska jag hålla till i bild och slöjdsalarna i ett helt år och bara skapa och vara kreativ. Gud så kul det ska bli :)




Underbara Pilgrim och discopäron.

Idag efter praktiken gick jag och Debbie en sväng i Farsta centrum (ovanligt haha). Jag lyckades fynda jättefina Pilgrimsmycken med 30% rea. Har tänkt att ha dem till min svarta sidenklänning på lördag då vi ska på stort examens partaj. Min storebror är numer storasyster ;p Han blev färdig sjuksyrra idag. Tänk, jag som alltid velat ha en storasyster, nu får jag ju allt i en liksom *flina*.

Jag köpte även (äntligen får jag nog lov att säga), ett nytt par av mina älsklingsörhänge-pluppar från Pilgrim. Tappade den ena hos frisören i somras och har inte fått tummen ur förrän nu. Ett par smaragdgröna glasstenar, deras klassiska kollektion som det finns milijoners färger av.

Jag förälskade mig även i ett halsband på HM. Det är jättefint och ser ut som ett discopäron på en lång silver kedja.  Eller vad tycker ni? Färgen överrensstämmer tyvärr inte riktigt med verkligheten, det är mycket finare IRL. Det fanns även örhängen till som dessutom var på REA 50% så de fick följa med hem de med. Får se om jag kommer använda dem någongång. 20 kronor var en billig chansning.






Här är även bild på Pilgrim setet. Även på den här bilden är färgen lite vajsing, den är mycket mattare och ljusare på riktigt. Inte så "illig" om ni förstår vad jag menar :)







Riktigt nöjd med dagens shopping. På Hm köpte jag även ett trepack svarta tunna strumpisar. Allt som allt betalade jag 350 :-


(visst ja, en liten födelsedagspresent slank ner med. Mer säger jag inte idag ;))

Nu måste jag skriva färdigt hemtentan. Ha det!!!

Lite positivitet kan jag väl bjuda på med ;)

Ikväll, för första gången på en smärre evighet. Så somnade faktiskt Liten alldeles själv i sin egen säng. Utan tjaffs och gnäll och 48 miljoner anledningar för att få komma upp. "jag vill ha vatten", "jag måste kissa", "jag tyckte jag hörde posten" mm. Så himla skönt. Kanske det varma badet precis innan kvällsvällingen gjorde tricket som jag hoppats på.

134251-74







Och så var det den sablarns hemtentan

Jag tror att jag blir helknäpp snart. Kurslitteraturen är hel vaijsing och att få till några referenser i examinationstexten är en praktisk taget omöjlighet känns det som just nu.  Den ena boken har jag inte ens lyckats ta mig igenom. Jag har försökt både att läsa från pärm till pärm, skumma lite och snabbläsa, men jag KAN bara inte få in vad det står, den är så sjukt tråkig. Och vet ni, det mest galna är att den endast är på, håll i er.......55 ynka plutt sidor. Jag skämtar inte när jag säger att jag försökt mig på bok helvetet i tre veckor. Jag som är en bokslukare av rang i vanliga fall. Blä för trist kurslitteratur.

Och inte får jag tröstäta lite godis heller :(

Snyft, snyft (hamnade visst lite i *tyckasyndommig* gränden) där ;)

Sockerbakis idag.

Idag har jag haft ont i huvudet mest hela dagen. Inte ens två alvedon gjorde jobbet. Jag har bälgat i mig vatten, vatten och lite till hela dagen. Nu äntligen börjar det att kännas bättre.

Är reklam avbrott i Prison Break just nu, galet nervigt avsnitt. Skulle verkligen avnjutits på bästa sätt med lite 75% mörk choklad och en julmust, men what the heck, hasselnötter och vatten får duga. Jag har ju Michael Scofield att koncentrera mig på. What a man.

Min min min min min min

Haha, skam den som ger sig. Jag har telefonterrat HM och tillslut fick jag tag på en retur. Tyvärr blev bilden rätt dassig, men klänningen är verkligen såååå himla fin på riktigt.
134251-72







Vinn kläder från Hugo Boss



Hugo Boss har en tävling där man kan vinna Shopping för 2 x 15 000 kr på Hugo Boss i Stockholm & en natt på hotell Plaza för två personer inkl. middag på Pontus in the Green House!

Klicka på länken
http://calsms.com/298/324/2423/5699696/5702741
och gå med du också!

Tävlingen är gratis att delta i. Det är dessutom så att om du värvar vänner och en av dem vinner, så vinner du också! Det vill säga: om du vinner, så vinner jag också!


P.S. Skynda dig. Tävlingen pågår bara till den 25/1 2007 kl 14.00.




Stora SlutaÄtaGodisDagen närmar sig med stormsteg.

Ikväll är sista kvällen på mycket länge som jag får äta de små förädiska älsklingarna. Ett helt år ska jag klara mig utan. Jag är sjukt sockerberoende och har varit det så länge jag kan minnas men nu ska det bli ett slut på härligheten. Förhoppningsvis så ska jag ha blivit av med suget helt när jag får äta igen, så då kanske jag inte ens vill äta längre. Hoppas kan man ju alltid göra.

Till hjälp har jag den här boken. Jag har läst den förr men behöver en uppfrächning av minnet.

Nu har jag i alla fall laddat upp fär kvällen med en galet stor godisskål att trycka i mig, kommer att må piss imorgon men det får det vara värt :)

Whish me luck!!!


*sliter mitt hår*

Gaaah, vet ni vad som händer om man sätter en tvååring i badet och sen tittar bort i 20 sek. ?
Jo då snor tvååringen åt sig två hela rullar med toapapper och rullar ut i badet, och badar sen alldeles glad och nöjd runt i en härlig pappersmassa värdig en kartongfabrik.
Var får de allt ifrån egentligen??? Tur att man inte är så kinkig av sig, då skulle jag ha fått gråa hår för länge sen :s

Gissa vem som låg och fiskade upp pappersklegg med en tesil och en något större sil sen i ca. 15 minuter :)

Den här lilla ängeln kommer att göra mig uråldrig i förtid ;)




Skickat la Familia till Skansen.

Hoppas på lite bättre pluggro då. Kom en liten bit igår i alla fall. Funderar på om jag borde ta med mig den ena boken jag måste läsa till tvättstugan och sitta där och läsa. Tvätten måste ju tvättas även om jag har plugg att göra ;(

I kväll/eftermiddag är vi bjudna på Trettondagsmiddag hos mamsen. Är nog bra med ett litet miljöombyte mitt under pluggandet, och kanske lite god mat. Sitter just nu och trycker i mig Ahlgrens bilar och Marabou Shweizernöt till lunch. Kanske inte världens bästa måltid, men satan så gott. Jag ska ju sluta äta godis på måndag och hålla upp ett helt år så jag måste passa på nu medans jag får:)


Pluggpaus hos ASOS :)

Visst måste man väl få ta en liiiten paus mitt i studierna och kolla in lite nyheter att drömma om.

Jag tror att pluggandet skulle gå massor med mycket bättre om jag hade den här pyamasen på mig att mysa i. Den ser så otroligt mysig ut med sina söta hästhuvuden. Är man gammal hästtjej så är man ;)


Blev lite småbetuttad i dessa undies med. Jättesöta tycker jag och finns med matchande linne.







Sist men inte minst drömshoppade jag den här uppenbarelsen. Den bara skriker efter mig . Sorgligt att vara pank student när det finns så mycket fint i affärerna. Tur att min storlek inte fanns, då behöver jag inte gråta så mycket i alla fall.  Och fönstershoppa är ju gratis ;)

Jag är Kär!!!

Den här klänningen från Mangos vårnyheter fick definitivt min 134251-65
puls att gå upp. Vill så gärna ha!!! 
Jag älskar ju allt som andas 60-tal. Och den kycklinggula 
färgen är så snygg till solbrännan. 















Nu går det inte att skjuta på längre,

examinations uppgiften till skolan MÅSTE skrivas. Bäst att sätt igång :( Trist bara att jag inte har minsta aning om vad det är jag ska skriva :(

Whish me luck!!!

Rensat garderober idag.

Massor av tjejernas gamla kläder hamnade på Tradera nu. Skönt att få lite plats i skåpen, så att de kan fyllas med nytt skräp :)

Modets tio budord.

I alla fall om man får tro Aftonbladet.

http://www.aftonbladet.se/vss/mode/story/0,2789,966220,00.html


12 timmars sömn

Det fick tjejerna inatt. Helt galet. De har nog inte sovit så länge sen de var under året vad jag kan komma på. Snacka om att jul och nyårshelgerna har tagit på krafterna på oss alla.

Idag är det jätte gnälligt, man kan ju tycka att de borde vara pigga och glada efter den här natten. Tur att Sussie, Tuva och Theodore är på väg. Det lär ju bryta mönstret om inte annat ;p

Ska bli trevligt med lite sällskap både för mig och tjejerna.

"A thatters dream"

Rotade fram min gamla skokartong med kasettband ur en garderob. Så nu sitter jag här och blir galet nostalgisk och sjunger med i mitt egeninspelade band "A thatters dream". Ett måste för alla Thake That fans. Så himla bra :D
*sure so sure..... trallar mig bort i min egen lilla TT dimma*



 

Stämmer detta???

Då blir vi många lyckliga vill jag lova. Vilken start på nya året :D

http://plazakvinna.com/news/entertainment/?ID=258


Letat knallhattar och hittat en väska idag.

Jag och tjejerna tog med varsin hink och gick ut och letade "knallhattar", dvs. rester från nyårsraketerna. Oj vad mycket skatter vi hittade. Hela Gubbängsfältet var fullt.
Vid grovsoporna hittade vi även en jättefin skinnväska som någon gammal tant slängt bort. Den hänger nu och torkar på balkongen alldeles nytvättad. Varmt vatten och mild tvål borde göra susen. Den såg fräsch och fin ut men vi får se om jag använder den. Lite läbbigt ändå när man faktiskt hittat den. Å andra sidan så köper jag ju gärna begagnat så det borde ju inte vara någon skillnad igentligen. Jaja, vi får se hur jag gör.
Hur skulle ni gjort?

REA fyndat vårställ till töserna.

Varsitt set "MOLOkopior" från Haléns.
Har absolut ingen aning om de håller måttet men för det priset är det definitivt värt ett försök. Jag gillar ju stilrena enkla funktionskläder när det gäller tjejernas ytterkläder ,så jag tycker att dessa verkar toppen med tejpade sömmar och kraftigt vattenavvisande material. Liten fick ett helblått set och Storbus fick röd jacka och blåa byxor. De ska levereras i början av Januari så det ska bli spännande att se om de håller måttet och är lika fina på riktigt. Jag betalade runt 200 :- per set. Som hittat :)


Lyckades inte få till någon bra färdig-bild igår

men den här får duga, är inge vidare fotogenique (stavas? )ovh en konstig vinkel, men så här blev det typ ;)

Hade en supertrevlig nyårsafton.

Alla åtta barnen var på gott humör heeeela kvällen lång. Helt fantastiskt att det inte blev mer sura miner och slagsmål.
Vi åt god mat och drack gott vin all night long ( i alla fall efter att barnen somnat). De stora barnen (4½ åringarna) höll sig vakna fram till halvtolv ungifär, sen var det trötta barn som däckade på små madrasser bredvid varandra. Tolvslaget sov de sig igenom allihop men snälla föräldrar som vi är så smällde vi av lite raketer på ängen runt niotiden.

Menyn för kvällen var : Ostgratinerade kantarelltoast
                                        Örtmarinerad oxfilé med klyftpotatis med
                                         fetaost och lök
                                        Chokladcréme med hallon och vitchoklad

Allt var mycket smarrigt vill jag lova.

Barnen fick lite specialmat. Rosafärgad potatismos, oreangea mackisar, morots och köttbulle-svampar, falukorv tryckta i diverse pepparkaksformar och grönsaksstavar med dipp. Och rosa mjölk inte att förglömma. Lyckan var total. Marängsviss till efterrätt.

Hela dagen/kvällen var supermysig verkligen :)

134251-63


RSS 2.0