Hej världen!

Idag är jag en smula sömnig.
Igår drack jag mer än en öl.
Nu ska jag lägga mig på Örjan och plugga i solen.
Kan hända att jag somnar.

Blommiga drömmar

Den här klänningen är bland det vackraste jag någonsin sett. Flickan som får bära den svävar nog fram med en martini bianco i handen och knallrött läppstift på putande läppar. Åh så gärna jag vill vara den flickan!
image558
Klänningen kommer från Sivletto och kostar så gott som 95 guldpengar!

Brallan är testad

Ser jag nördig eller proffsig ut? Eller hänger de båda ihop? Såhär röd blir jag efter att ha sprungit upp och ner i 40 minuter...  sug på den ni!
image557
Och ja, jag lovar att putsa spegeln... en annan gång...

Den som fyller 18...

ska givetvis ha 18 sugrör i drinken!!!

image549
Visst är hon väl fin min lillasyster O :)
image550
En rosett runt den vackra tårtan. Så fantastiskt tjusigt!
image551
Födelsedagskort ska hon ju ha med

Detta var i lördags. O sov hos mig efter en kväll full av drinkar, melodifestival och flirtande ryska pojkar. Storebror vår blev fullast, han borde ju ha mest rutin...
På söndagen fick jag en morsdagpresent av lilla O. Rosen ni sett både på tårtan och i lilla Os hår där den satt hela natten... men gesten var fin... eller humorn ;)
image552
 Töserna sov hos mormor... när jag och lilla O kom dit för att hämta dem på söndagen fick vi lax, ägg, korv mm att äta till lunch på balkongen... mysigt var det
image553
På vägen hem promenerade jag och töserna halva vägen. Solen sken och vi gjorde maskroskransar. Mina barn är de vackraste i världen!
image556

Guldstjärna

Det ska Ellos ha idag.
I förrgår la jag in en beställning. Två par löpartights och tre par championstrumpor... Idag fick jag ett sms om att paketet kommit. Snacka om snabbt :D
Ellos egna löpartights åkte tillbaka på momangen, sjukt dålig passform tyvärr... Men de från Nike var helt grymma, så tunna att man knappt känner att de är på. Och bak över rumpan finns en liten ficka med dragkedja, perfekt för en nyckel eller två. Jag ville ut och springa direkt, men eftersom att jag precis kommit hem efter dagens löparrunda kändes det inte helt ok att dra ut på ännu en... Men på måndag, då ni :D
image548

En dag full av picknick

Sista Basgruppsdagen för det här läsåret.
Dagen började med en brännbollsmatch. Trots två frivarv av undertecknad så förlorade vårt lag... ingen förstod hur det gick till utan vi tror benhårt på att de två trotsiga anti-brännbolls tjejerna som förde protokollet blev brutalt mutade av motståndarlaget. Faktiskt!  ;)
Efter en varm promenad klättrade vi upp på ett berg där vi såg ut över hela stockholm nästan... vackert!

Picknick-lunchen intogs av fyra solvarma vänner på en klippa vid Magelungen... Robin tog årets första dopp och Lotta hade högläsning. Fantastiskt mysigt var det.

image539

image540

image542

image543

image544

Efter att jag hämtat barnen och lekt i parken ett par timmar kom Robin och Debbie hem till oss för att ha pannkaks-picknick på vår balkong... töserna dukade med filtar och sittkuddar på hela balkongen.

image545

image546
Sylt, pannkakor och virkad spetsduk... flott!
image547

En alldeles fantastisk dag helt utan matbord... Mer sånt tack!

Godkänd

Just ja. Två kuvert bland posten fångade min totala uppmärksamhet. Det ena från Leias blivande skola, det andra från min. Klasslista och lite info i Leias kuvert. Min salstenta i det andra. GODKÄND på kursen! Tackar så ödmjukast.

Lång dag idag

Min dag har sett ut på detta viset:

9.00
Kombinerad 4 och 6-års kontroll på Bvc. Två töser av två möjliga fick OK stämpel i baken. Långa båda två och söt Leian hade med sig ett eget plåster att sätta på armen efter vaccinationssprutan. Bvc:s plåster håller tydligen inte måttet. Ett klarblått med Bambi smäller högre!
image536
Jojomän, alla bokstäverna såg den lilla piraten

image537
Den stora piraten hade med alla rätt

image538
Så här coola saker får man ha på sig när man kollar hörseln som fyraåring

14.15
Ett besök hos Bup. Fantastiskt så mycket bra saker vi kommer fram till där! Innan dess sprang jag ett par ärenden i Farsta.

15.30
Hämta töserna på förskolan och stressa iväg till bussen

17.00
Fotbollsträning för lilla L.

18.30
Äntligen på bussen hem. Stannar i Farsta och gör ett middagsbesök på Mc Donken, våra magar var hungriga och humören trötta. sen en sväng förbi hemköp innan bussen tog oss hem.

20.20
Äntligen hemma. Barn i duschen sen i säng.

21.50
Sitter i barnens rum på en stor kudde och lyssnar på "Pippi på rymmen" och bloggar. Soooov barn, soooov!!!

Att grädda pannkakor

Om man dansar för fullt samtidigt som man grädda pannkakor blir det faktiskt riktigt kul!
Och när ingen ser kan man passa på att ta ut svängarna och dansa hur knäppt och fult som helst. Det är fantastiskt skojjigt. Risken är att man bränner en pannkaka eller två... men det är det värt. Lovar!
Ett måste är tjusiga heels, då känner man sig urfin även om man har gamla mjukisbrallor på sig. Lovar där med!
image535

Äntligen en laktosfri mjölk värdig namnet

Skånemejerier har inte bara gjort en laktosfri mjölk som faktiskt smakar just mjölk, utan den får mig även att le var gång jag ser den.
image534
Så fin den är med sina små moln och somriga färger. En fröjd för ögat och en sommarhimmel för mjölkälskande laktosmagar...Glad är vad jag blir!

Matsäcks fix

Töserna ska ha avslutning med naturgruppen imorgon på förskolan så det blir en heldag i skogen, vilket i sin tur betyder matsäck gånger två. Mira verkar må hur bra som helst igen. Varit pigg, glad och fri från ont hela dagen och natten!
Pannkakor önskades så pannkakor it is!
Jag borde lägga mig med kurslitteraturen men vem försöker jag lura, skulle somnat på två röda av den ändå. Och mat ska de ju ha imorgon de små liven.
image533

Öroninflammation

Ja inte jag alltså utan lilla M.
J kom hit med henne igårkväll så att hon skulle få sova ut idag. Först kissa hon i sin säng, sen i min... The glorious life of a toddler-mum!
Käre bror kommer hit vid tolv så att jag kan åka till mitt seminarie... missar man ett seminarie får man extrauppgifter...  No can do liksom, hinner ju knappt med det ordinarie skolarbetet.
Underbart med fina syskon som alltid ställer upp, ni är bäst hela bunten!!!
Lilla M har inte fått alvedon sen igårkväll vid nio, men är idag hur pigg och glad som helst, örat märker hon inte ens av... hemskt bra och skönt för henne att slippa ha ont. Gårdagskvällen gräts tyvärr igenom, stackars pluttis.

Hoppas att ni får njuta av solen idag, det sa jag på cykeln till och från skolan :) 

Aloha gott folk!

Igår var det min tur att stå för middagssällskapets månads bjudning. Temat var som sagt LUAU och vi var på våra soligaste Hawaii humör!
image525
Hur man gör leis att hänga runt halsen på gästerna. Silkespapper, tråd och sugrör är allt som krävs. Och en ängels tålamod och en massa tid inte att förglömma.

image523
Exotiska drinkar intas bäst i kokosnöts"glas"
image524
Ingen Luau utan ukulele och ananas
image526
Även självaste Hawaii kan vara kyligt på kvällen... Då behövs stickat och alkohol!
image527
Maten att göra grillspetten av
image528
En tant som hamnat på Kuba men tror hon är på Hawaii....men det såg ni nog utan att jag hade behövt förklara!
image530
Rebban i den tjusigaste klänningen
image531
Märta med en hel massa kokosnöts drinkar!

På Rebbans kamera finns en hel massa förtjusande bilder, ska lägga upp i alla fall en och annan gruppbild sen när hon fixat dem... underbara röriga bilder fulla av liv. Vänta så ska ni få se!!!

En fantastisk kväll med fantastiska människor, som alltid då Middagssällskapet härjar i hemmen!

Vad är grejjen?

Ärligt vad har hänt?
Idag har varit världens sämsta magdag. Åt ett par skivor mörktböd med laktosfri creamcheese och tomat på till frukost. Te till det - Ont som bara den.
Pastasallad till lunch - Ont (där kan jag skylla lite på att jag inte klarade av att hoppa över mozzarellan)
Sen vid fem, en tallrik fiberberikad havregrynsgröt med lingonsylt och låglaktos mjölk - sjukt ont i magen och den är stor som ett hus :(
Jag som ska ut och äta och gå på bio ikväll och allt :( Gömmer mig i en ballongklänning, där innanför kan magen bli hur stor som helst utan att det syns!

Börjar ärligt tro på det där med sockermage nu som nån nämnde i en kommentar nedanför. Jag hatar min mage!

Var gång jag ska plugga så börjar jag städa

Varför är det så?
Idag är jag hemma, hade tänkt att tokplugga, kl är nu halv två och jag har inte ens öppnat böckerna.
Nejdå, istället har jag röjt och stuvat om i två garderober och tryckt in en massa böcker i bokhyllan. Nu har jag bara en garderob full av pappkassar med böcker kvar. Behöver jag säga att jag är i stort behov av en ny bokhylla?
Inte är jag så smart heller att jag städar där det syns... det behövs det med.
På lördag är det jag som håller i tjejmiddan. Temat är Luau och jag har en hel del att fixa tills dess, istället facebookar jag och röjer i garderoberna som sagt var. Och läsningen ja, den ska jag ta tag i med. Lovar! Ska bara....

image522

Och så var det det där med maten...

Jag är ganska aktiv av mig som person. Cyklar till skolan 2-3 ggr i veckan. Ca en mil fram och en mil hem. Tränar aikido runt tre ggr i veckan varannan vecka. Löpningen har jag lagt ner då jag går sönder varenda gång jag kommer igång ordentligt. Har tänkt försöka mig på nån ny förbränningsträning men cyklingen får duga just nu.
Är rätt lagom tränad på hela kroppen även om man alltid kan forma mer MEN min mage är inte som jag vill. På morgonen är den platt och fin men under dagen sväller den typ. Jag är ju laktoskänslig och utesluter det så gott jag kan, men har märkt att magen kan bli som en ballong på kvällarna även då jag inte rört ngt med laktos i. Jätte trist, då det oftare är på kvällen man vill ha en fin mage liksom.
Jag äter bara mörkt bröd och knäckebröd. Mycket pasta blir det men alltid fullkornsvariant. Dricker varken läsk eller saft utan föredrar vatten (jaja en och annan öl kanske slinker ner ibland med).
 
Tror att sockret är en stor bov. Är sockerberoende så det står härliga till. Tänkte att om jag äter rätt mat och på rätt sätt så kommer sockersuget minska... men hur i hela lär man sig äta rätt?
Som ensamstående och student så ekonomin är inget att hurra för direkt och bra mat är dyrt har jag märkt, det är väl dåligt? Ska bara rika människor få äta ekologiskt och bra? Hmpf!!!
Hej hopp så långt det blev. Duktiga ni var som orkade läsa hela vägen!
Nån som har nått bra tips eller två?

image521

Gamla meriter?

Mannen på allas läppar idag och igår och troligtvis även imorgon är ju allas vår Henke Larsson som kom med i EM-truppen som joker. Är han värd platsen? Inte vet jag.

Jag är en sån som lever på gamla meriter. Nu menar jag inte mina egna utan andras. Detta gäller allt och alla, allt från materiella saker till relationer till andra människor.

Som en gammal tröja tex. Jag minns plagget och känner för det precis som när det var nytt. Att tröjan numer är noppig, vriden och har tre små hål i fållen bekommer mig inte det minsta. Att den sen är av en modell jag aldrig någonsin skulle titta åt i affären idag verkar inte heller störa. I mina ögon ser tröjan ut som när jag köpte den och tyckte att den var finast i världen. Detta kan bli ett problem då jag "tror" att tröjan är lika fin och bra som för 7 år sen och kan glatt gå runt i den utan att märka hur den ser ut idag.

Och pojkar, förälskelser ska vi inte tala om. "Men han fick mig att må så bra. Han gjorde mig så lycklig DÅ" Vanligt förekommande meningar från mitt håll. Jag brukar visst leva i villfarelsen att jag känner likadant fortfarande, och att ursprungskänslan pojken ifråga gett mig i början av förhållandet är kvar fast att den försvunnit för länge sen, och att pojken nu istället får mig att må dåligt och känna mig värdelös märker jag inte av. Jag tror att han fortfarande får mig att må bra och tror då att jag fortfarande är förälskad fast känslorna bytts ut för flera månader sen... Konstigt men sant. Jag fastnar bara så lätt i gamla meriter.

Så om Henke Larsson nu är värdig sin EM-plats eller inte kan jag faktiskt inte svara på... jag har ju trots allt ett par slitna gympaskor med hål rätt igenom sulan och trådiga gråa skosnören i min garderob... de var ju så fina då jag köpte dem!

Skor av marsipan

Lilla L tyckte att det såg ut som det... och visst har hon väl rätt?

Jag vill leva i en vacker värld där alla skor var av marsipan. Och alla pojkar skulle ha fräknar på näsan och lockar i nacken och hålla upp dörren och skriva fina kärlekslappar som de stoppade i alla flickors kappfickor när de inte såg... och alla hus och hem skulle vara färgglada och vackra och fåglarna skulle kvittra vackra melodier dagarna i ända. SÅ vill jag ha det.

image520
Jag vet, bilden blev fjantdålig men skorna ser verkligen ut som prinsessbakelser på riktigt. Lovar.


Speaking of closets

En annan flicka jag gärna skulle byta garderob med är som sagt Chuck i den underbara serien "Pushing daisies" . Chuck är förövrigt alldeles bedårande hela hon och hela serien är vackrare än vackrast. Se bara...

    Kärlek när den är som mest "pirrimagen" fin!

Byta garderob

Jag skulle ge min högra fot och alla mina fingrar för den här tösens garderob!
Hennes kläder är fantastiska och likaså flickan själv. Hon skriver oerhört vackert och har den finaste bloggen jag någonsin stött på. Så nu vet ni!

Kika in vettja, Sandra heter hon och skriver om pojknackar och annat livsnödvändigt. Och hon får precis allt att låta förtjusande och romantiskt!
 http://www.niotillfem.devote.se/


Pluggkoma

Så nu vet ni vart jag tagit vägen!

Sådärja

Så mycket bättre allt känns helt plötsligt :D

Räddad straff

men en fantastisk räddning av Sandqvist så det är bara till å gratulera... en smula surt får jag lov att erkänna.
Kom igen nu Gnaget!!!

Idag slipper jag stirra mig blind på fotbollskanalen live för matchen AIK-Malmö visas på TV4 sport. Sånt gillas när man inte kan vara på plats!

Sommar

Är:
image511
Solbrända ben i skateboardrampen

image512
Äppelblom

image513
Picknick på lekstugetaket

image514
Smutsiga barn är glada barn!

Ännu en sommardag

Vi har varit ute hela dagen. Hunnit med picknick på lekstugetaket och korvgrillning med M och V på balkongen. Och en massa massa lek i diverse parker!
Orkar inte blogga mer än såhär nu heller, näsan rinner som värsta Niagarafallet och har gjort så hela dagen. Groooose jag vet, men inte desto mindre sant!

En ny kanon dag idag!

Vi har varit ute och cyklat mest hela dagen. Kom hem för en halvtimme sen efter en sen middag hos min mor och nu sover barnen som stockar och jag är på god väg jag med. Uppdaterar med bilder och så imorrn.
Natti natt!!

Underbara ungar!!!

Kl kvart i fyra i natt kom mina fina töser hem. Pigga som mörtar och underbara som bara den. Lagom solbrända (eloge till J som skyddat dem så bra) och fulla av bubblande historier att berätta. Kramkalaset varade länge och sen satt jag inne i barnkammaren och lyssnade och små pratade med dem tills klockan nästan var halv fem.
Tänk så man kan älska! Helt underbart och alldeles skrämmande vad jag älskar de små liven.
Vi sov sen till tjugo i elva... sant, javisst!
Brassade pankakor och åt en härlig pankaksbrunch på balkongen.
image508
Kommer ni snart eller?
image509
Vill ju inte få hår i maten
image510
Men ååååh.... mamma......

Resten av dagen spenderade vi i parken utanför huset. Eller mest runt parken iofs. Leia har nyss lärt sig att cykla, och nu knäckte tom Mira cykelkoden, hon som varit så ointresserad innan. Med stödhjul då förståss men ändå! Cykelhjälmarna är hos J så pulkahjälm fick duga. Funkade ju strålande det med även om de såg en smula skojjiga ut...
Till mellis blev det plommon och överblivna pankakor med socker på. Vi satt på en rutig liten filt i parken och intog vår smaskiga måltid.
Vid sex tiden gick vi in och gjorde egna hamburgare som vi grillade på elgrillen på balkongen.
I med töserna i ett bad och sen avslutades dagen med filmvisning i soffan, nybadade små fossingar och duniga täcken i ett enda virrvarr av mys, och favoritfilmen Mary Poppins på tvn.
En alldeles perfekt dag. och imorgon ska vi cykla lite till... och äta utomhus, och kramas och pussas och älska varandra!

image505
Visst kan Leia cykla!!!

image506
Lycka är att kunna cykla själv!!!

image507
Första ggn jag gjort hamburgare från scratch... tänk så goda de blev... nog för att barnen delade upp och plattade smeten!

Nu är jag så trött att ögonen går i kors. Somnade aldrig ordentligt innan barnen dök upp på natten, och halsen är fotfarande ond och näsan snorig. Men vad gör väl det när världens finaste ungar ligger och snusar så sött i sina sängar i rummet brevid? :)

Full rulle idag

Tänk vad man kan hinna med utan att man trott att man gjort ett dugg på hela dagen...och  trots att halsen är mysko och kroppen trött och hängig har jag idag lyckats att.

*cykla till skolan (det är över en mil ska ni veta)
*stanna hos syster N på hemvägen och få barret friserat ("ja, jag kortar bara lite i nacken.. hoppsan det blev visst kort överallt igen") jaja, det växer ut... :P
*möta upp Rebban och helt fräckt bjuda över mig på middag hos henne och Kalle, hemskt gott och trevligt
*stanna och handla på vägen hem, och sen plocka vitsippor till barnkammaren (åh, kom hem nuuuuu)
*städa hela lägenheten trots att jag kom hem heeelt färdig vid halvnio
*fifflat lite...

Jag har kommit på att alla saker jag blir glad av och som är vackra ska stå framme så man ser dem... så fint och hemtrevligt det blev då... och jag tycker att mina barn är vackrast i världen... sen kommer fina skor så det får stå framme nu... och vackra tekoppar och sånt där annat smått och gott som gör mig glad ända in i själen!

Som tex en himmelsblå klänning min mormor sydde till min mor 1956. Den har små puffärmar och rundad krage och vi har alla haft den när vi var runt året gamla. Den är så ljuvlig och hänger nu på en trägalge i hallen. Bredvid hänger Miras allra första skor, ett par pyttiga kinaskor i svart sammet... Så fint det blev :)

image504


Räknar ner timmarna...

De två finaste töserna i hela världen kommer hem inatt efter en dryg vecka i Tunisien. Jag längtar efter mina fina barn så att det värker i kroppen.
J ska åka jättetidigt imorgon och jobba så för flickornas skull lämnar han dem här på en gång de kommer hem från flyget så att de får sova ut ordentligt imorrn.
Om ett par timmar kommer de... jag tänker pussa sönder dem tror jag, och imorgon blir det pankakor till frukost. Och sen blir det mys i dagarna fyra... Jag är ledig (självstudier) så flickebarnen får vara hemma med mig torsdag och fredag så vi hinner mysa ordentligt innan det är veckobyte igen på måndag.

Åh, fina fina barn vad jag vill ha hem er NU!!!

I barnkammaren är det alldeles nystädat och på det lilla bordet mellan de små stolarna står en vas nyplockade vitsippor... det ska kännas fint att komma hem :)


Sommarkurs

Japp sommaren är räddad och klar.

Antagen i antagningsbeskedet och csn ansökan inskickad!!! I sommar ska jag njuta med mina töser. Det ska jag!!!


Målade lite igår igen

På balkongen i solen... det är ju bara så underbart att sitta där med solen i nyllet och fötter och färger på bordet. Mina akvarellpapper tog visst slut häromdagen, men det funkade strålers med vanligt skisspapper med :)

image502

image503

Min dumma hals

Har inte alls blivit bättre trots att jag mer eller mindre knarkar ingefära i mitt te. Klarade knappt att cykla hem från skolan idag, är helt slut i knopp och kropp!!!
Blir till å krypa upp i soffan och fortsätta att kurera mig med mitt förkylningste och film... alternativt kursliteratur... men hur lockande känns det liksom...?

Som sandpapper i min hals

känns som om jag festat rejält och rökt en limpa cigaretter på raken. Det har jag inte. Så jag är en smula rädd att det sitter en liten elak filur i min hals och raspar för fullt med diverse otrevliga verktyg.
Så nu kurerar jag med grönt te med citronsmak, malen ingefära och honung. Gott som bara den och starkt som attan. Snålade inte med ingefäran jag.
Fruktsalladen är uppäten och den var god så god med hackade cashewnötter och keso! Filmen är riktigt bra men jag tog en liten "göra te och blogga" paus... nu kryper jag upp i soffan igen med min stora tekopp och kurerar halsen så den mår fint imorgon.
Natti natt!!!
image501

Svettig aikido idag

Sjukt vad hakaman gör för svettproduktionen. Sen jag fick den svettas jag typ 8 ggr mer på träningen än jag gjorde innan. Galet. Sen så gjorde sommarvärmen sitt till idag med kan jag tänka mig.
Efter passet lullade jag till Konsum och handlade upp mig på grejjer till pastasallad och fruktsallad. För att inte verka för hälsofreakig surplade jag i mig en fantastiskt god Twister på hemvägen!

image499

Nu ska jag choppa upp lite fruktsallad och krypa upp i soffan framför "All the king´s men". jude Law liksom... need I say more?

image500

Dagen började med en liten akvarell

Inspirerad av min älskade tekopp och Rebban och Kalle som skulle få den som liten inflyttningspresent. Jag tror att de kommer vara lika söta och kära när de är tant och farbror.

image497

Vi målade sen hallen med tillhörande korridor.
Och så byggde vi en soffprototyp av den nya soffan.
Funkar det verkligen eller blir den för stor?
Klart att det funkar kom vi fram till!
Tjusig va?
image498


Effektiv flytt

Idag flyttade R och K till sin nya fina lägenhet. Flytten avklarades på 1½ timme, sjukt effektivt.
Innan klockan slagit 18.00 hade vi målat både sovrum och kök. Det blev så frächt och fint. Imorrn tar vi itu med hall och vardagsrum.

image494

Puffrumpa

För nån vecka sen när jag klev ur duschen sa Mira " Men mamma, vilken puffrumpa!" Vilken vad? Undrade jag såklart. "Ja men du har en puffrumpa! Så där stoooor och puffig!" (Imponerat ska tilläggas).

Så nu har jag ett nytt ord i mitt förskönande kroppsdels vokabulär!

Puffrumpa: Stoooor puffig rumpa

Volang: Valkar runt magen

Smilgropar: Celluliter

Tänk så mycket finare det låter då man romantiserar begreppen en smula :D

Oh!

Om gårdagkvällen finns bara en sak att säga... Oh! Oh! Oh!

Rififikupp - Oh!
Tabasco Stockholm - Oh!
Soul seduction -  Oh!

Kvällen var så fin. Bra musik, god öl, glada fina människor... Energin riktigt sprakade på scen och dansgolv...Bara så Oh! rakt igenom!

image493 
Söta pojkarna Fille och Dan från Rififikupp...
image495
image496
Vad jag och systeryster har för oss kan jag däremot inte svara för... var får vi allt ifrån? ......... Glöggen!!! ;P

Med rosett i håret och fräknar på näsan

And off I go!

image490 
image491

image492

Nu ska jag cykla till lilsis N och dricka billig öl på nått billigt sunkigt hak på söder... sen ska jag slå klackarna i taket till Rififikupp!!!
Hoppas ni alla får en lika förtjusande första Maj som jag ska ha!

Linssoppa

Fick ju ett recept mailat från Liv...Efter godkännande från kockerskan så lägger jag in receptet här. Tusen tack Liv!!!

Kopierar och klistrar in helt enkelt...

Livans linssoppa 4 port.


Beskrivning av recept

Detta recept på linssoppa är enkelt, snabbt och mättande. Soppa med linser, potatis och lök blir mustig, nyttig och god.


Ingredienser till recept


2 msk margarin eller olivolja

1 klyfta vitlök

2 gula lökar

2 potatisar

1 l vatten

2 tärningar grönsaksbuljong (eller ca 2 ½ msk fond istället)

2 dl röda linser eller gula linser

Salt, peppar och tacokrydda eller mexikansk kryddblandning, lite paprikakrydda är gott också. (Jag gillar mexikanska kryddor men även garam masala och curry gör sig bra om du gillar mer indiska smaker )

Hacka lök och vitlök, dela potatisen i bitar. Fräs lök och vitlök i margarin i en gryta. Lägg i potatisen. Tillsätt vatten och buljongtärning. Koka upp. Tillsätt linser. Koka i 20 minuter för linserna. Smaksätt med kryddorna. Servera med grovt bröd till. Gott!!




Smaklig måltid... det hoppas jag få ;)

Rififikupp

Ikväll ska jag till Mosebacke och kolla på Rififikupp och två andra band. Min Kompis Fille rappar i Rififi så det ska bli sjukt kul å se. Här kan man tjuvlyssna...
"Plockar solstrålar".... hur vackert är inte det då? Jag vill plocka solstrålar vareviga dag!!!

Nu poppar jag Madness på högsta volym och ska lägga mig och sola på Örjan tills det är dax för nästa tur till tvättstugan!!!

Tvättstugan idag

hur tråkigt är inte det då? Drygt en vecka sen jag tvättade... 6 fulla maskiner har vi samlat på oss... Tre tjejer drar visst ner en del tvätt!

RSS 2.0