"Har man ingenting på huvudet har man heller ingenting i det..."

Så har min mamma alltid sagt.
Mamma har faktiskt rätt.
Min cykelhjälm är sportig och rätt så ful.

Igår cyklade en kvinna förbi mig... hon hade en sån här hjälm fast i bubbelgumsrosa. En sån vill jag ha på mitt huvud...tror att vi skulle vara kära länge jag och min rosa hjälm. Jag vet, inga pengar. men drömma får man väl ändå?

image489

Kommentarer
Postat av: liv

jag tycker den ser fin ut! hellre en sådan en en med fartfåror på. klokt med hjälm!

2008-04-30 @ 16:33:05
URL: http://livsbetraktelser.webblogg.se
Postat av: Yllis

Liv: mmm hjälmen på bilden är fin tycker jag med.. min är en sån där med typ fartfåror på. Skamligt ful i mitt tycke trots att den är rätt oansenlig för å vara en sån... Jag vill ha en i modellen på bilden, fast bubbelgumsrosa ;)

2008-04-30 @ 21:41:50
URL: http://www.barajaget.blogg.se
Postat av: Emma

Vill minnas att jag fått den kommentaren ett OTAL gånger från mamma Jill (eftersom jag hatade- och fortfarande hatar- att ha mössa. Det kliar!!!).Hursomhelst, står jag som neurokirurg-sjuksköterska HELT OCH FULLT bakom nödvändigheten med cykelhjälm. Tyvärr en väldig vanlig (och VÄLDIGT ONÖDIG) skallskada hos oss...
Puss å kram //Emma - som inte missar ett tillfälle att propagera för användandet av cykelhjälm och som dessutom tycker att det ska vara lagtvång.

2008-05-01 @ 18:11:31
Postat av: Yllis

Emma: haha du har så rätt så :) Och du, det FINNS mössor som inte kliar serru... bara så du vet ;)

2008-05-02 @ 21:23:43
Postat av: D

25% av de som dör i en cykelolycka har haft hjälm. Frågan är om det inte finns effektivare skydd, till exempel lära sig trafikvett.

2008-05-03 @ 15:31:06
Postat av: Yllis

D: Varför inte kombinera trafikvett och hjälm? Det ena behöver ju definitivt inte utesluta det andra kan man tycka :)

2008-05-03 @ 20:08:25
URL: http://www.barajaget.blogg.se
Postat av: Emma

Jo, men 40-50 % av alla skador hade kunnat undvikas med hjälm vilket skulle spara samhället nästan 2 miljarder kronor (!) per år.
Krasst - javisst, men jag lägger gärna skattepengar på annat. Tex. höjd lön för sjuksköterskor! ;-)
Men gärna, som Yllis påpekar, kombinerat med trafikvett....

2008-05-04 @ 15:51:02
Postat av: Yllis

Emma: haha du är så klok min vän! You go girl! Tycker att fler ska ut och propagera för cykelhjälm!!!

2008-05-04 @ 19:37:29
URL: http://www.barajaget.blogg.se
Postat av: Emma

Hihi. Ja, å du kanske vill vara med å suporta högre lön förr ssk, bm och bma(du kan få ha en skylt med "använd hjälm" på eller nåt) imorgon kl 17 på Slussen. Hinke ska väl gå hoppas jag? UPP TILL KAMP!
Kramar

Ps. Vi måste sluta ses så här. Vad sägs om en öl i solen nån dag istället? =)

2008-05-05 @ 17:06:32
Postat av: D

nej, försök inte här! Det finns inte en enda vetenskapligt gjord undersökning som säger att hjälmtvång skulle spara samhället pengar: tvärtom! Med lagtvång
slutar många cykla och välfärdssjukdomarna blir fler och detta kostar samhället betydligt mer. Detta har man sett i länder som Australien och Nya Zeeland där det är lag på hjälm och ca 30% slutade cykla.Cykelländer som t.ex Nederländerna har lägst antal skadade cyklister per cyklist o km och ingen bär hjälm. Det där snacket att staten skulle tjäna pengar stämmer alltså ej.I vissa amerikanska stater som infört hjälmtvång ökade olyckorna då cyklisterna blev mer vårdslösa
med hjälm. Nu säger jag inte att hjälm är onödigt men jag efterlyser en nyanserad debatt och det finns ingen I Sverige. Det finns ett skäl till att de flesta länder avstår från denna lagstiftning. De vet att folk slutar cykla om det blir hjälmtvång och detta är det verkliga hotet för både folkhälsan och miljön.
Nästa gång ni propagerar för hjälm så glöm inte nämna vikten av att stanna vid rött. sträcka ut armen öär ni svänger, håll god styrfart, ha lyse och åpll er på cykelbanan samt se er för och ha ögonkontakt med övriga trafikanter.
Happy biking alla*

2008-05-09 @ 16:10:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0