Bara man bestämmer sig så!

Igår bestämde sig Leia för att lära sig simma. Och så gjorde hon det!
Fantastiskt vad långt man kommer på lite jävlar anamma!

Barnkalas

i söndags avslutade vi helgen med barnkalas för lilla sjuåringen

Nio små tjejer samlades i vår park och kalasade under blå himmel och grön trädkrona fylld med ballonger...


Att para ihop skor är minsann inte det lättaste då man har ögonbindel...

Vi lekte, fikade och gick på skattjakt i timmarna två och avslutade med ansiktsmålning... sen var både jag och mina flickor totalt slut efter den här kalashelgen. (töserna hann med två på lördagen med, men då jobbade jag tack och lov).

När lillan kom till jorden...

...och sen helt plötsligt fyllde hon sju!

Lite så känns det faktiskt. Hon var ju alldeles nyss en liten knubbig bebis med bagerskearmar och bebisdoftande nacke... Igår fyllde finaste tösen sju år... Världens finaste sjuåring ska jag be att få tala om att hon är med!


Med detta promenerade vi sjungandes in till henne på morgonkvisten


Yrvaken men glad


till frukost åt vi american pancakes med lönnsirap...


sen gjorde vi klart tårtan till släktkalaset... (luggen är inte så ojämn som den ser ut på bilden, jag lovar!)


Vi hängde upp ballonger och hade kalaset i parken... Leia bjöd förutom på godsaker på varmkorv och rödvin... hon ville ha det så helt enkelt!


Prinsessan fick massor med fina presenter. Blandannat en ny cykel... lyckan var total!


Kvällen avslutades med lekar i gräset... här kullerbyttar Miran nerför slänten!

Imorgon blir det barnkalas... ikväll är töserna på tjejmiddag med övernattning så jag förbereder för morgondagens kalas... Jag har brassat pankakor till pankakstårtan, bakat en kladdkaka till kladdkakstårtan och gjort urtjusiga godisstrutar av rosa tårtpapper!


Flott så flott med rosa tårtpapper... jag älskar tårtpapper!


Tio färdiga strutar som väntar på att få gå på kalas!

Nu är jag dyngtrött och tackar för mig!

Natti natt!!!

En blivande sjuårings önskelista

badrok

rulskor

mobil

grädfill

baskätfotbol

pratandä papigoja

läpsyll

ägkopar som man kan mäla

armklloka

än stor katog (kartong)

än sykäll

mollar pänslar


De högst älskade kom hem idag!

Och nu får vi rå om varandra i två hela veckor. Lagom till sommar och sol... vi inveg våra veckor med bad i sjön idag... myspys var det.

Men det första vi gjorde var att kolla om Leias nya regnkläder höll måttet...

Vilket de gjorde....

Sen kollade vi om klänningarna var vattentäta med....


De var de inte!

Men kul var det och så var det med det!

Och så vart det midsommar!

I år igen... det tycker jag är bra!

 
Jag och Lukas tog färjan ut till Utö kvällen innan midsommarafton... en öl på båten satt fint kände vi och skålade in vår första midsommar tillsammans...


Midsommarfrukosten intogs framför den här utsikten...


Vi gjorde oss såklart en egen midsommarstång!


Medan lunchen intogs på terassen gömde sig den lilla sommarölen bakom gitarren...


Sommartårtan var gjord på hur mycket kärlek som helst och smakade därefter!


Sumo-Li


Gitarren kom fram...

Sen sjöng och dansade vi både innan och efter den fantastiska middagen... Har inte kollat med de andra om jag får lägga ut bilder på dem så ni får klara er på bilder på mig och Lukas... eller så kan ni leka att vi var själva :P

Sent på kvällen, kanske runt tolv... hoppade vi i den ved-eldade trätunnan som står vid vattnet... där drack vi kall öl och skrattade... jag och L hoppade faktiskt i havet emellanåt med... skönt och uppfriskande.


Kärlek!


Dagen efter åt vi sen brunch bestående av american pancakes, äggröra och bacon... En hel massa juice slank ner i solen med!


Vi hade en finfin midsommar med fantastiska människor och mest bara sol sol sol!

Midsommar på Utö!

I år firar jag midsommar för allra första gången utan barnen... sen jag fick dem alltså... Känns faktiskt skitjobbigt... Så därför tänker jag bli lagom full och ha skitkul i skärgården så att jag inte hinner sakna dem så himlans mycket...
Så här skoj hade vi ialla fall i Rimbo för ett par helger sen... finaste ungarna mina!Träd är till för att sittas i toppen på helt enkelt!Mammor är till för att sitta på...Barn är till för att falla över!Mira ser världen på sitt femårs-sätt!

Nu håller vi tummarna för att även morgondagen blir varm och solig... eller i alla fall inte ösregnig!

Det var en gång en röd...

som sen blev en trött och skakig......men glad och nöjd!

55 minuter boxning gjorde susen helt enkelt!

Jajjemen

2-1 till Sverige. Markus Berg och vackert som bara den!

Dynamisk pedagogik

Jag läser som sagt en sommarkurs nu i sommar. Den är smått fantastisk och handlar i stora drag om ledarskap, tillit, gruppdynamik mm genom estetiska lärandeformer med drama i fokus.

På våra lektioner får vi göra många övningar blundandes. Efter bara en vecka i gruppen känner jag stor tillit till mina kurskamrater och låter mig ledas och formas utan minsta osäkerhet. Det känns tryggt och häftigt. Genom alla dessa övningar utan syn får man en enorm känsla och medvetenhet om sin egen kropp, rummet omkring, ljud, känsel, dofter... ja alla sinnen är så mottagliga.

Idag på spinningen fick jag för mig att blunda under en jobbig etapp... upplevelsen blev så stark. Jag blev så otroligt medveten om  min egen kropp, musiken, alla andra försvann och jag kunde fokusera mer än någonsin på min egen teknik och "backen" jag skulle upp för. En sjukt häftig upplevelse måste jag säga. Jag tror aldrig att jag hade kännt samma lugn och totala medvetenhet om jag provat samma sak för bara en vecka sen.

Har jag sagt att min kurs är smått fantastisk?

( Fan, nu gjorde Vit ryssland mål... hur i hela gick det till? )

( sådärja, Rasmus Elm såg nu till att vi kvitterade, andas ut en stund... )

Äntligen igång igen

Med min träning alltså. I.o.m. c-uppsats, sjukdom, skada mm tränade jag inte på en månad sisådär. Förra veckan körde jag igång med gymmet igen och idag var jag på första spinningpasset efter uppehållet. Fy bubblan så jobbigt det var. Sitter nu och eftersvettas med rött fejs och blöt tröja. Trevligt värre! Trycker i mig en kebab gör jag med. Den var så stark att jag inte vet om den var god¨...så det kan bli. Hejjar på våra svenska småpojkar gör jag med. 0-0 än så länge men Sverige trycker på rätt bra så det känns som en tidsfråga bara innan vi tar ledningen. Hejja pojkar hejja!

Trivsamt

Om man har en skål med smält chilichoklad, en skål full av röda söta jordgubbar att doppa i chokladen, och huvudet vilandes i knät på den man älskar... då är det riktigt mysigt att läsa kurslitteratur!

Så spenderades gårdagskvällen... kanske ska köra en repris på det ikväll :)

Jomen serru satt...

Det ligger till på det häringa viset att jag ska läsa en 15 p kurs nu i sommar som börjar nu på måndag. Dynamisk pedagogik heter den så fint. Igår fick jag reda på att jag kan tillgodoräkna mig dessa 15 p i min utbildning, vilket med andra ord betyder att jag endast behöver läsa 15 p bildbreddning i höst och att JAG SEN ÄR KLAR!!!!! Redan i oktober/november nån gång kommer jag vara färdigutbildad lärare. Jobba, pengar, färdig med pankeriet liksom. Fy bubblan vad härligt det ska bli. Men samtidigt skitläskigt. Har lullat runt i min pluggbubbla i flera år nu och känner mig liksom rätt så trygg där. Nu blir det andra bullar. Arbetsliv liksom. Hjälp :D

RSS 2.0