Imorrn blir det till att gå till frisören!

Jag är nästan lite nervös för jag vet inte alls hur jag ska göra med håret... det är ju på utväxt nu... till en tjusig page är tanken... funderar på om frisören kan fixa till det så det ser ut som en hemskt kort page...i alla fall fixa linjerna av en... eller så... på höger sida är håret längre... precis nedanför örat når det... på vänster sida kan man med lite vilja och fantasi precis täcka örat... hmmm så svårt så svårt... vitt ska det bli i alla fall... och kallt... jag ska se ut som en isprinsessa förstår ni!

UPPDATERING:

Tog några "före-bilder"...





Hjälp!!! Hur ska jag göööööra???



Hej hå hej hååå... till gymmet nu jag gå!

Jag överlevde gym-passet igår!!!
Jag tom underskattade mig, för jag tyckte inte att det var särskilt jobbigt och idag känns det inte ett jota! Får lägga på lite mer vikt nästa gång tror jag... tränade bröst, rygg, axlar och lite mage...

Idag tog jag en sväng förbi igen och satte mig på en träningscykel... trampade hejvilt i en halvtimme och svetten tom droppade från knoppen! Det är så jag vill ha det, så jag verkligen känner att jag tränar!

Tänk så duktig jag är va!!!!

Full rulle hurtbulle!

Idag hade jag första dagen på nya praktiken... den här veckan ska jag hålla i minst två matematiklektioner.
Nu sitter jag och planerar in idrotts-matte för morgondagen... ska bli så enormt roligt! Vi ska arbeta med geometriska former hela veckan och väva in dem i olika ämnen, material och lektioner.
Har tvättstugan med, kanske inte sådär jätte spännande men nödvändigt absolut!
Sen ska jag iväg till gymmet med L och köra mitt allra första gym-pass på tio år... får se hur det slutar :p vet inte ens vad jag ska ha på mig... kan man ha löpartights fast att man inte springer? de är ju så sköna... och på fötterna? Löpardojjor eller superlätta pumapjuck?
Sicken rookie jag är :D

Extremmodell

Igår satt jag två timmar på en scen i SKHLM och blev förvandlad! En superduktig stylist sminkade och fixade håret på mig i goth/burlesk/20-tals tema... när han var färdig ville jag sättta mig i en skum bar och sippa på Bloody Marys... istället åkte jag hem och skrämde mina barn och kollade på Ture Sventon... det var ett bra andra alternativ ;)

Har jag sagt att jag älskar de här eventjobben? ;)

Nu ska jag skrämma er med :)









Jag fullkomligt ÄLSKAR håret!!!

Det bidde...

Var inne och terroriserade folket på Friskis och Sats idag!

Friskis skulle kosta strax under 300 kronor i månaden plus medlemsavgift på 100 kr per kalenderår. Det ingick även två instruktörs tillfällen i medlemsskapet.

Sats hade ett fint erbjudande för studenter om man blev medlem innan månadens slut. Erbjudandet gick ut på att man slapp medlemsavgiften som annars ligger på hela 600 kronor, plus att man med studentkortet Guld som det så fint hette får träna vilka tider som helst varsom helst i hela Sverige. Priset blev 355 kr i månaden. I vanliga fall när man blir medlem som student (alltså alla andra dagar som inte heter September 2008) får man bara träna innan kl halv fyra på vardagar men med guldkortet får man träna precis när man vill, alltså likadant som ett vanligt kort! I medlemskapet hos Sats ingår det tre gyminstruktörs tillfällen per år!

Båda lokalerna var fina, nya och fräscha men efter att noga ha kollat på scheman över alla pass så valde jag Sats! Deras pass verkade hemskt mycket skojjigare och 60 kronor mer i månaden kan jag leva med...
Så nu är jag en sån där.... sån där som tränar på Sats... nu ska jag bara se om jag kan få bort alla mina fördomar mot Sats människor med... ;)


Höstlöv

är lycka!



Så länge de inte kryper in under kläderna och killar och sticks!

Vilken vad? Friskis eller Sats?

Alla dessa val... har bestämt mig för att skaffa kort och komma igång med träningen ordentligt nu. Veckorna jag har barnen blir det ju ingen aikido alls, bara cykla till skolan ett par ggr i veckan. Det ska bli ändring på det nu! Snart kommer det vara för kallt och regnigt/snöigt för att cykla till skolan vilket betyder att jag inte kommer få någon träning alls barnveckorna. Då kommer jag gå under... är i så stort behov av att röra på mig och ta i så nu banne mig ska jag skaffa gymkort. Frågan är bara var?
Har ju både Sats och Friskis hiskeligt nära bostaden. Båda anläggningarna är nya och fräscha... hittar inte studentpriser på friskis bara... så då talar det för Sats... plus att L har Satskort så då skulle man kunna träna ihop ibland... men Sats har mycket dyrare medlemsavgift än Friskis... hmmm HUR SKA JAG GÖRA???

Äntligen börjar jag känna mig bättre!

Att vara sjuk är så oerhört trist och tråkigt och dumt tycker jag. Nu har jag iofs klarat mig hemskt lindrigt undan men ändå.... just den där orkeslösheten är så extremt trist.

Igår kom jag och vännerna i alla fall iväg tillslut och såg SATC-filmen. Jag älskart! En hel del fantastiska klänningar men även en hel del hemskt fula kreationer fanns att beskåda.

Mycket sex, kärlek och city precis som man förväntat sig... Samantha fick mig att brista ut i skrattkavalkader fler än en gång... men det som tog alla priser var Charlotte i Mexico! Jag skrattade så tårarna rann utmed kinderna... men så har jag en fantastiskt välutvecklad bajs och prutt humor med!!!

Idag kom mina fina töser hem! Jag får nästan lite ont i hjärtat när jag ser dem igen efter en vecka, de är ju så otroligt fina och fantastiska! Vi hade lite myskväll med god mat och småprat, te, vindruvor och sällskapsspel därefter! Underbara ungar helt enkelt!

Lite tomt nu på kvällskvisten bara när barnen somnat, har ju varit med fina L varenda kväll i en vecka och hej så lätt man vänjer sig liksom... jaja varannan vecka liv är ju min grej nuförtiden!

Dax att sova nu, Seinfeld på tvn... älskar att somna till den när jag är hemma själv... bara ställa in när den ska stänga av... vardagslyx jag tycker om!

Natti natti!!!

Tog några kort med mobilen

Men mobilkameran suger när man fotar utan direkt dagsljus... ska köpra en ny digitalkamera snart. Det är verkligen dax nu! Tills dess får bilderna suga tyvärr...



 

Tyvärr gör bilderna kjolen ingen som helst rättvisa... men ni kanske kan tänka er ;)

Attjo attjo attjo prosit!

Hur stavas attjo egentligen?

Halsen är så mycket bättre idag men jag är snorigare än någonsin! Har kommit in i nysstadiet och känner mig hemskt sexig...

Trotsade förkylningen och tog mig till Globen i alla fall för att luncha med fina Sofia. Vi har inte setts på ett par år så det var verkligen supermysigt.  Sushi blev det och det är ju aldrig fel liksom :)

Tog en snabbis i affärerna och hoppsan hejsan så var vi två som åkte hem efter att jag kramat om S och sagt hejdå!
Den fina figuren som följde med hem var en kjol som tröttnat på att hänga med vännerna på ställningen och hellre ville bekanta sig med mig nu.
Jag tror att vi kommer bli fina vänner och hitta på mycket kul ihop. Imorgon redan tänkte jag, när jag ska på SATC-filmen med vännerna! Kanske att bild kommer sen... om jag orkar... nu ska jag krypa ner i soffan igen och dricka ingefärste och kolla film!

Hoppas att ni andra är pigga och krya och har en underbar helg!!!

Instant ginger drink!

Igårkväll flyttade det in en familj rakblad i min hals. Förstår inte vad de har där å göra faktiskt. När jag sväljer så skär det rakt upp i höger öra och jag känner mig allmänt klubbad!
Jag lämnade tom. Vera utanför skolan och tog tunnelbanan hem, hoppade av vid Hötorget en snabbis och inhandlade kinesiskt mirakel te som ska vara grymt bra på att mota bort elaka invasioner i kroppen. Tur jag älskar ingefära för nu OD:ar jag Instant ginger drink så det står härliga till!
Kvällens aikido-pass fick ställas in för min del. Så även födelsedagskalaset jag skulle på och ölrundan med mina klasskamrater med.
Så det kan bli!
Men fina L ska komma hit och ta hand om mig snart... det känns bra!
Trevlig fredagkväll på er :)

Får jag droga din dotter?

Idag ringde folktandvården efter att L varit där med sin pappa imorse för att laga ett litet hål. Då deras dator krånglade så var de ej säkra på att det var ett hål och lät bli att laga.
Lite senare får jag ett telefonsamtal från en kvinna på folktandvården. Kvinnan på andra sidan luren säger att det visst var ett hål som behöver lagas och då L är så orolig för att laga tanden (varken jag eller barnens far har märkt någon som helst tandläkarrädsla) kanske det är bästa att vi kommer in lite tidigare så att de kan "fördroga" barnet så att hon är lugn då de lagar!
Skämtar de med mig? Ringer en främmande kvinna och frågar om hon får knarka ner mitt barn?

För det första finns ingen tandläkarskräck hos barnet, borde inte vi föräldrar märkt något sådant?

För det andra så OM L nu varit rädd... är det då inte bättre att hjälpa henne övervinna rädslan istället för att droga ner barnet var gång hon ska gå till tandläkaren i framtiden?

Kvinnan fick ett bestämt nej och nu vill jag byta tandläkare. Jag vill gå till nån som är duktig på att hantera barn och som inte slänger droger åt höger och vänster! Jag har ingen som helst tilltro till den här kvinnan nu tyvärr!

Jag är fortfarande en smula chockad...


Jag har en vän!

Min vän gick från bekant till vän... från vän till närmre vän... från närmre vän till något mer än vän...
Min vän har mörkt hår som är det mjukaste jag kännt och som lockar sig i nacken. Han har snälla ögon som ibland är gröna och ibland bruna. Han får mig att skratta och må bra, vi kan prata om allt och inget och lite till... vi kan oxå vara alldeles tysta och det är okej det med...
Min vän har ett namn som är så fint... det är ett av de finaste pojknamn jag vet och som får mig att tänka på varm choklad med vispgrädde kalla dagar och svalkande öl med imma på glaset när vädret är som varmast!
Ibland tar min vän fram gitarren och sjunger och spelar... då myser jag lite över vilken fin vän jag har!


Sån är jag!

Din personlighetstyp:

Entusiastiska, kreativa och idealistiska. Kan göra nästan allt som intresserar dem. Socialt begåvade. Måste leva sitt liv i enlighet med sina värderingar. Entusiastiska inför nya idéer, men blir uttråkade av detaljer. Flexibla och öppna för argument. Många och varierade talanger och fritidsintressen.


Karriärer som skulle kunna passa dig:

Skådespelare, journalister, skribenter, musiker, konstnärer, konsulter, psykologer, entreprenörer, lärare, personalvetare, politiker, diplomater, TV-reportrar, marknadsförare, forskare, säljare, artister, präster, PR-ansvariga, sociologer, socialarbetare.

Ialla fall om man ska tro på det här personlighetstestet!
Mig prickade de visst in rätt bra måste jag medge...


Att jag aldrig lär mig!

Varje gång det ska till att läsas kurslitteratur så skjuter jag på det så länge det bara går. Oftast ännu längre än så tom. Och varje gång (nåja nästan) så finner jag litteraturen jätte intressant när jag väl satt mig ner och läst.
Varför gör jag alltid på detta viset? Det är ju förbövelens extremt korkat! Nu sitter jag med tidspress igen och vill läsa ingående och reflekterande men då jag har så mycket att läsa på så lite tid är jag tvungen att stressläsa. Skit trist ju... Nästa gång jag gnäller om att jag måste plugga, snälla rara påminn mig om att jag faktiskt tycker att det är skoj och intressant bara jag kommer igång... annars kommer jag likförbenat sitta där med tummen i baken och göra allt och inget och lite till för att slippa öppna de stackars böckerna!
Over and out... böckerna kallar!!!

Förresten... jag blev godkänd på båda sommarkurserna :D

Tjingeling!!!

På en gunga i röda tygskor!

Kan man hitta mig strax. För nu hämtar jag hem mina små troll från skola och förskola. Och eftersom kl bara är tre snart så hinner vi stanna i parkleken och gunga. En timme minst!


Sura gubbar borde avskaffas!

Ja det tycker jag faktiskt!

Min lilla konstnär

Ibland får Leia gå loss på mina och andras kläder med textilpenna... Igår blev min tröja såhär fin!


Kaligrafi på kinesiska!

Min bror är hemma efter fem veckor i Kina. Trots enorm jet-lag kom han över och åt ärtsoppa och pankakor med mig och tjejerna, fast att planet landade inatt! Så lyckliga vi blev :)
Och presenter hade han med... hur fint var inte det då? Tjejerna fick varsit set med kinesiska högtidskläder i siden. Så fina så...
Men min present var den finaste jag fått!
Ett kaligrafi-set med penslar av getskägg och riktiga kaligrafi bläck. I asken fanns även en stämpel specialbeställd till mig, för när man stämplar med den står det Ylvali, både på svenska och på mandarin. Hur flott som helst faktiskt. Det fanns även små sten och porslinsskålar och ett penselställ även det i porslin i den fina asken!
Och som om det inte var nog så fick jag även färgbläck med speciella penslar till, även de av getskägg. Så nu är det bara till å pröva och öva!
Visst är han fin min bror? Inte hade han behövt köpa present till lilla mig heller... han är så bra min bror!









Alla dessa ord!

Lillfisen har börjat fundera ganska mycket över vart vissa ord kommer ifrån... såhär lät det hemma hos oss för nån dag sen då hon frågade vem som hittat på något ord, vilket minns jag inte nu, frågas ju om olika ord mest hela tiden...

Jag: Jag vet faktiskt inte vem som hittade på alla orden. Kanske någon gubbe eller gumma för jätte länge sen...

Mira: Kanske Astrid Lindgren?

Leia: Nej, kanske Gud?

Mira: jag tror inte på Gud!

Leia: Det gör jag, vem skulle annars ha skapat Maria?

Hmmm kanske dax att sätta sig ner och prata lite om Adam och Eva, the big bang och sådana saker... eller så får de helt enkelt fundera vidare, tycker att de tänker så mycket klokare än vi vuxna ändå!

DUdunk dudunk dudunk...

Lät det helt plötsligt när jag susade nerför backen på Vera i fredags. Stackarn började halta och framhjulet såg helterroriserat ut. Jag grät en skvätt inombords och ställde henne för att vila lutad mot ett träd i skydd för regnet.
Igår kom min fina vän Fredrik förbi och lagade flickan. Ett fult elakt häftstift satt intryckt i det stackars hjulet... men Fredriks pappa har haft egen cykelverkstad sen det glada 80-talet så visst kan Fredrik ta hand om sjuka cyklar han!
Så nu står Vera utanför dörren, full av luft och med en ny fin röd cykelkorg... Jag och Mira lekte sakletare häromdagen och jag sakletade fram en röd trådbackscykelkorg i en buske. Hemskt tjusig vill jag lova!
Tack fin Fredrik för att du är så snäll och tog hand om min tjej så bra! Fina vänner ska man vara rädd om!
Puss

Fyra dagar på 60-talet!

Jobbade hela helgen (torsdag till söndag) på invigningen och jubileumsfirandet av SKHLM ,dvs Skärholmens centrum! Då det var 60-tals tema såg vi värdinnor ut som riktiga 60-tals donnor med stora hår och låååånga ögonfransar på markerade ögon... så tjusiga så ni kan inte ana.. och trots värkande fötter och en lagom dos av mindre trevliga kunder i shoppingtagen (gratis är gott) så log vi som aldrig förr och hade hemskt trevligt ändå :) Älskar att göra dessa event-jobb. Fint som snus ska ni veta !






Hem ålte jag i lösögonfransar och farfars gamla televerketträningsoverall från 70-talet !

En liten uppdatering då...

känns som om den här bloggen består av sporadiska uppdateringar nuförtiden.. men egentligen, tänk så m,ycket viktigare saker det finns än att blogga... Som tex:

Mysa med barnen... ibland i ett äppelträd...

(hjälmen var pga cykeln, inte äppelträdet)

Cyklat

Ibland förbi systemet och ibland till skolan...

Skrattat mig blå med goda vänner på en skärgårds-ö





och mycket mycket mer....

Fullt upp fullt upp

som det kan vara ibland!

RSS 2.0