Man blir stor när man börjar skolan!

Så stor att man växer ur alla kläderna i garderoben till och med... inte jag då, men Lilla L. Så vi gick runt i Farsta c idag för å shoppa nya byxor och strumpor främst till flickebarnet... det gick sådär, ett par jeans kom vi hem med och fem par strumpor men i övrigt hitta vi mest annat...

Byxorna är verkligen hur coola som helst! Flipflopsen köpte vi på Accessorize för en tjuga. Det var sista dagen de hade öppet för butiken ska upphöra sorgligt nog, så allt kostade en och två guldpengar. Vi köpte en drös halsband till töserna och lite annat smått och gått...

Som den här fina ullbaskern tex... jag älskar baskrar och äger nu fyra i olika färger :)


Den här tjusiga sjalen i silke fick följa med hem den med...


På HMs barnavdelning hittade jag inte bara legginsen med larmet utan även ett fempack strumpor... jag har bara svarta i min strumplåda om man bortser från knästrumpor... men de här strumporna gjorde mig glad, så då måste de ju få följa med hem...


Till sist fyllde jag på med sprillans nya pennor och block. Är det ny termin så är det!

Nu har jag precis lagt in en nätbeställning på HM med så snart så har lilla L byxor så hon klarar sig! Lika bra att passa på idag då det är clubdag och man får 10% på hela beställningen...

Nu ska jag plugga vidare...

Tjingeling!

piiiip pip pip piiip pip!!!

Borde det låtit om mig idag... för när jag kom hem och tog upp två-packet leggins satt ett litet vitt larm på. Jahopp liksom... gilla läget och gå dit imorrn igen då!

En baby i huset!

Igår var min vän Nina här med sina småttingar och hälsade på. de hade med sig lite babygrejjer de lånat. Under Miras första år bodde hon mer eller mindre i bärsjalen på min mage... vi kände oss tvugna att testa om hon fortfarande fick plats...
 

Visst gick det men min rygg skulle nog dö efter en kvart eller två... sparar den till en annan bebis som ligger i nån annans mage och jäser just nu!

Host host host...

Har det låtit från Leia natten lång... så nu är det bara till att vara hemma med hostig och hängig liten tös. Fasiken, första matte-seminariet är idag och jag skulle verkligen behövt gå... och deckartentan ska vara inne på fredag... när ska jag få tid till att skriva den då? Ska försöka ta tag it idag, men det är inte så lätt alla gånger då man har en sjuk liten hemma... jajaja, egentligen bara gnäll, vi lever ju och mår bra alla, resten kvittar ju faktiskt!

Hur korkad får man bli?

Jag ska läsa matematik nu i tio veckor. Kul tänkte jag, det kommer ju vara på småbarnsnivå... efter infomationsmötet igår och efter att jag nu kikat lite på övningsuppgifterna vi fått, sitter jag nu här och känner mig omåttligt korkad. Bajskorv liksom... jag HATAR verkligen matte... och ja, hata är ett starkt ord... lika starkt som min känsla.


I min farmors garderob..

hittar jag alltid nått skoj... sist var det bla. den här kjolen... funderar på att lägga upp den... fast den är ju fin som den är med... men jag använder sällan eller kanske tom aldrig så långa kjolar... vet inte alls hur jag ska göra nu... hmmm...


Jag har en ny vän...

som ser ut lite såhäringa...

Blått är mitt nya grönt!

Glassfest!!!




Vi åt glass och vi drack glass...

Vi drack 750 kronorschampagne i stora glas... hemskt flott! (Lukas hade fått den för ett jobb han gjort sådär lite extra bra så varför inte dricka upp den på en glassfest liksom :P )

Vår värd hade en glasströja på sig dagen till ära...

Vi spelade ölspel och blev en hemskt massa beruskade... vi drack glassdrinkar till småtimmarna... de blev hemskt goda ska ni veta...

Morgan hade gjort all världens konstiga glassar... Vodka och fänkål var så äcklig att den slängdes innan jag kom dit... Avocado, lime och chili var ingen höjdare.... Lime glassen var gudomlig, så även Mojito glassen, äpple och kanel, den med passionsfrukt och nått, inlagda päron med mandelmassa, persika och nått... den allra bästa var den som smakade Ben& Jerrys... full av marshmallows, kakor, choklad och grejs... Mumma!


Gadden på Grönan...

Min Fedagskväll va magisk!

Perfekt sensommakväll, glada människor och en man på scen som får vartenda hår på kroppen att resa sig i nostalgi-njutning!
Eller egentligen två... Gadds ena backup-singer fick mig att tappa fattningen helt. Det var den finaste pojke jag sett på år och dar. Hans utstrålning skulle kunna klubba ner en blåval plättlätt! För första gången i mitt Eric Gadd älskande liv tittade jag mindre på sångaren himself än på pojken brevid...  undra vem han är...

Hur som helst var konserten så fantastisk som bara en Gadd konsert i det fria kan vara... solnedgång och gamla klassiker... jag ryser!


Ikväll smäller det...

Ser jag inte ut som en riktig skolfröken nu kasnke?

I väntan på konserten satt vi i solen och blickade ut över båtar och vatten... mina nya skor fick vara med kvällen till ära!


Vi roade oss på bästa sätt...

Rebban blev hungrig och njöt av sina pommes...

Förväntansfulla till max...

Sen sjöng han...

och vi njöt under "Bara himlen ser på"...

Körpojken ville inte fastna på min mobilkamera... men där är han längst till höger...

Som sagt... vilken kväll!!!


Så kallt det blev...

har precis haft i en pärlemorstoning i barret för att få bort de gula tonerna. Jag är nöjd och håret är kyligt !

Garderobsbekymmer!

Har verkligen ingen aning vad jag ska ha på mig idag förutom skor och jacka... men tror att det kan behövas liiiite fler plagg än så... 20 grader varmt och halvmolnigt... då kan man ju gå barbent, men på kvällen kommer det säkerligen vara kyligare... kanske strumpbyxor i väskan? Ja, så får det nog bli, vill ha bara ben så länge det bara går :)

The summer is here...

Slitna vita retro Adidas-skor med grön målarfärg på... bästa kompisen vid sidan, solen prickandes fräknar på små näsor och Eric Gadd på Lilla scenen på grönalund. Året var 1998 och konserten var min allra första med Gadd!
Ljuva minnen och sen dess har jag och Rebban varit på så gott som alla hans konserter på Gröna Lund och andra ställen i Stockholm.
Nu är det tio år sen min första konsert, och ikväll händer det igen... Gröna Lund, stora scenen den här gången, jag, Rebban och Eric... och kanske nån mer... ses vi?

Lite kort då...

Onsdag - skrev färdigt tentan, cykla till SU och skrev ut och lämna in. Mötte upp Nanni och åt sushi. Mötte upp Lukas och drack öl. Gick hem till Lukas och drack loads of red wine och spela spel halva natten.

Torsdag - Mamma Mia på bio! Herregud så bra den var. Precis lika bra som musikalen på Cirkus... nså vackert, så glädjefullt och så underbart! Mamma bjöd på bio och sen ett par öl. Gott och trevligt :)

Det var jag typ :)

Fäääärdig!

Som det låter i Bebbes godnatt saga!

Fast nu gäller det hemtenta och inte toalettbestyr.

Nu blir det till att hoppa i duschen, cykla till SU och skriva ut och lämna in! Oh så jag kan njuta av ett par dagars ledighet nu! Ut i solen vettja!!!

Pöss

Morgonruffs

Haha såhär tog jag emot elektrikern i morse... Hantverkare måste få se all världens skojjiga syner :P


Fast jag log nog i alla fall mot honom... hoppas jag...

På fötterna i höst!

Snörskor var det här...



Vilken dag som helst nu kommer även dessa i rätt storlek till mitt förfogande...


Å lilla elektriker!!!

Nu var han här och fixade min fläktlampa över spisen, så nu kan jag äntligen se maten jag lagar igen, och det är ju hemskt praktiskt!

Nu ger jag mig...

för ikväll i alla fall. En fråga kvar på tentan att svara på men den tar jag imorgon. Så kan jag cykla in till SU och lämna den redan imorrn, en dag för tidigt, det ni!
Inatt kommer jag att drömma och stjärnvalv och stiftare... eller så kommer jag bara sova som en stock.
Imorgon kommer elektriken, nån gång mellan sju och tio... O så jag hoppas på tio så jag får lite sovmorgon!
Natti natti

Vi fick förresten in världens coolaste jeans på Gina idag. Riktiga 70-tals jeans i sliten tvätt, hög midja och snygga fickor. Kan villigt erkänna att de numer hänger ett par i min storlek i personalskåpet och väntar på att få följa med hem. Det får de på Söndag...

Så var det dax!

Stolt som tuppen är jag... söta fina lilla unge!

På vägen stannade vi vid stallet och hälsade på stallkatten Sune


Först var det sång och musik på skolgården


Pirr i magen och förväntansfulla... men låtsas gärna en smula oberörda... pluttar :)


Tålamod

Om några veckor är den min... hur ska jag kunna vänta så länge?


Bild från chicy.se

Jobba idag!

två dagar på Gina har jag framför mig... sen måste jag skriva klart kalkmålningstentan på kvällarna... men jag har så mycket skoj att se fram emot att det inte gör ngt...
På Fredag är det Eric Gadd på Grönan, längtar mig halvt fördärvad :)
På Lördag har söta Morgan Glasskalas... han ska göra 15 olika sorters glassar att bjuda på... världens mest spännande smaker trixar han ihop med... tänk er bara "avocado, chili, lime" Hur gott?

Liten ryggsäck till liten tös!

Idag var Leia med Rebban och Jessa i Farsta och rände runt. Hela sommaren har det talats om den här dagen. Dagen då Leia ska få köpa sin allra första skolryggsäck och pennor och sånt däringa grejs man behöver fylla den med.
Stolt som tuppen kom hon hem med en jättefin ryggsäck så hade massor med bra fack och dessutom skön coh bra ergonomiskt sett, ska ju palla med utflykter och matsäck och sånt! I den låg jättefina saker...

*ett pennfodral, alldeles rosa och blommigt
*en stor tjock träpenna som man kunde dela på mitten som en burk, i den låg massor med fina trä-färgpennor
*en pennvässare
*ett litet sött "post it" block med små ulliga får på
och det bästa av allt...
*luktsuddisar!!!

Jag höll på att smälla av, åh vad jag älskade luktsuddisar som barn... och uppenbarligen som vuxen med... kunde inte få nog av att sniffa på de fina suddisarna... kanske skulle ta och börja samla igen ;)

Imorgon smäller det... kl nio blir det musik och så på skolgården... sen Leians allra första upprop... fina fina ungen min så stor hon har blivit!


Liten Leia minuter innan första dagen på fritids i onsdags... förväntan och pirr!

Äntligen Aikido!

Idag satte nya terminen igång... mattan var knökfull och energin fantastisk :) Underbara aikido vad jag är glad att du börjat igen!!!


Rött rött rött

Jag har alltid varit hemskt svag för röda läppar men aldrig tyckt att det passar just mig.
Nu tycker jag det!
Till mitt fantastiskt ljusa hår blir det super flott!
Men jag vill ha en mer blodröd nyans än den på bilderna... nån som har tips på fina och bra läppstift i läckert rött?





Ett stort steg för ett litet hår!




Hej du glade och slå klackarna i taket!

Jag ringde. Igen. Nu skulle nyckeln funka sa de. Jag sprang, dörren klickade!!!
Imorrn får jag ha party i tvättstugan halva dagen. Vilken tokig lycka! Men lycka som lycka som lycklig....!

Dagens bajskorvsmössa

får Stockholmshem!!!

Min nyckel funkar fortfarande inte... nu har jag lånat grannens, då får jag i alla fall bort alla kissiga sängkläder! Mer hinns inte, förstår ni då hur mycket det är...?




Impulsiv

Så det dänger om det är vad jag är.
Jag orkade inte vänta på att nån kunde hjälpa mig med nya slingor, utväxten var hemsk, så jag kladdade i allt själv. Ultrablont slingguck kletade jag alltså i håret som om det vore en färg vilken som helst...
Resultatet blev... blont...väldigt blont. Jag vet inte om jag gillar eller inte... ska köpa en silvertoning och lägga i för att få bort de gula tonerna... sen kanske... vill få ett par mm utväxt med... ser galet ut med blonderad skalp :P
Jag och mina impulser... när lär man sig tänka efter innan? Efter 30 kanske?
 

Innan såg jag ut såhär typ...



SPUNK

Sabla Stockholmshem!
Förra tisdagen pratade jag med felanmälan. Min tvättstuge-nyckel (elektronisk plastbricka typ) funka inte och jag kunde inte komma in i byggnaden för att boka tid. På torsdagen skulle jag få en ny... dagarna går men nyckeln lyser med sin frånvaro. Seriöst, vi har inga rena kläder och Mira har kissat i sängen varje natt senaste veckan... nu finns inte ett enda lakan eller påslakan i hela skåpet...
Då nyckeln fortfarande inte dykt upp i tisdags ringde jag igen... näe då var visst ingen nyckel beställd åt mig... hur i hela det nu kan ha gått till... en ny beställning läggs in och idag när jag kom hem från skolan låg den där i brevlådan! Lycklig över att äntligen få bort bergen av tvätt skuttar jag ner till tvättstugan för att boka tid. Men då... DÅ FUNKAR INTE HELLER DENNA NYCKEL!!!
Skämtar de med mig???
En stor smula upprörd ringer jag återigen till felanmälan och kan ha låtit en smula hysterisk... flickan på andra sidan linjen säger att hon ska omprogrammera min nyckel via datorn och att jag en timme senare ska gå ner och prova igen.
Funkar den tror ni? Icke sa nicke!!! Ringer igen, gråtfärdig och med en tjusig vibrato på stämman förklarar jag att min nyckel fortfarande inte funkar... då visar det sig att de inte fått kontakt med typ bokningscentralen eller vad det nu hette och har därför inte kunnat programmera min nyckel än.... jag ska prova senare och återkomma innan fyra igen...

Hjälper det om jag tokgrinar i luren nästa gång tror ni?

Aj oj aj...

Jag har nu tre dagar på raken cyklat till och från universitetet. Tre mil om dagen alltså... idag känns det i benen. Mer än en smula tom...

Skepp o hoj!

Tiden går så fort att jag nästan får hicka!

I förrgår gick stora tösen sin allra sista dag på förskolan.
Igår första dagen på fritids.
På Söndag ska hon och Rebban gå och handla en ryggsäck, för det måste man ju ha en ny och fin när man börjar skolan.
Precis, på måndag går skrotungen sin allra första dag i förskoleklassen... och jag hickar och förstår ingenting!!!

Jo jag lever!

Jag har bara passat på att njuta av mina barn sista semesterveckan... först hemma på Skansen, stranden mm. Sen ute på Kalvholmen! Världens finaste skärgårds-ö vi åker till varje sommar! Mina vänner har stuga där och det är så fantastiskt att man mer eller mindre bor i vattnet!

Veckan efter jobbade jag på Gina, hemskt mycket... tänk så skönt det ska bli med lite kosing på kontot i slutet av månaden!

Jag har även försökt plugga... det har gått hemskt bra på Deckar- roman- kursen! Men hallå liksom, att läsa bra litteratur känns ju inte det minsta som att plugga. I Konst-kursen har det gått sämre... tentan ska vara inne på torsdag och jag har inte ens börjat... blir väl till å sitta hela natten imorrn!

Min bästa storebror har åkt till Kina. Han ska vara där i fem veckor och jag är dödligt avundsjuk... Min bästaste lilla O flyttar till London på lördag och ska bo där ett år minst som aupair... Men hallå!!! Jag då? Leia började gråta när jag berättade det... pluttarna, hon har ju praktiskt taget varit deras aupair sen de föddes :P Usch vad jag kommer sakna lilla O. Inte bara för att världens bästa barnvakt försvinner, utan även för att världens bästa lilsis O försvinner :(
Men det är tokigt tufft av henne och jag tror hon kommer få det grejt :)

Nu sitter jag med kladd i hela håret, eller halva i alla fall... tänkte fixa den hemska utväxten, håll tummarna för att det blir bra. Har ju slingat innan, mååånga slingor, men nu bleker jag hela skiten, för det är så svårt att slinga med hätta på sig själv och jag är impulsiv och knäpp!

Nu blir det till att läsa en smula om medeltida kalkmålningar innan sängen blir för oemotståndlig!

Tjing tjong!

RSS 2.0